Saturday, August 9, 2014

Οι Ισλαμοφασίστες του ΙΚ αιχμαλώτισαν εκατοντάδες γυναίκες Yazidi...

Δυστυχώς η αμερικανική παρέμβαση στο Ιράκ ήρθε πολύ αργά για χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τις θηριωδίες των ισλαμοφασιστών. Σε μια νέα εφιαλτική εξέλιξη οι εγκληματίες του Ισλαμικού Κράτους αιχμαλώτισαν εκατοντάδες γυναίκες Yazidi των οποίων θεωρητικά η τύχη αγνοείται αλλά πρακτικά όλοι ξέρουμε τι τους επιφυλάσσουν οι εγκληματίες... Μήπως οι περιορισμένης κλίμακας και στοχευμένοι βομβαρδισμοί των Αμερικάνων δεν είναι αρκετοί;




Εκατοντάδες γυναίκες της θρησκευτικής μειονότητας των Yazidi πιάστηκαν αιχμάλωτες από αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, το γνωστό ISIS, σύμφωνα με αναφορές Ιρακινών αξιωματούχων. Ο Kamil Amin εκπρόσωπος τύπου του Ιρακινού Υπουργείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι εκατοντάδες γυναίκες από τη θρησκευτική μειονότητα Yazidi πιάστηκαν αιχμάλωτες από τους φανατικούς ισλαμιστές. Σύμφωνα με τον Kamil Amin οι γυναίκες είναι κάτω των 35 ετών και κρατούνται σε ένα σχολείο στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, η οποία είναι κάτω από τον έλεγχο του ΙΚ.

Το υπουργείο πληροφορήθηκε την κατάσταση από τις οικογένειες των θυμάτων... Το γεγονός έρχεται μετά τις πρώτες επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον θέσεων πυροβολικού του Ισλαμικού Κράτους, από τις οποίες οι φανατικοί χτύπαγαν την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ. Ορισμένοι από τις 50.000 κατοίκους της κοινότητας Yazidi έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους στο βόρειο Ιράκ, και την πρωτεύουσα τους το Sinjar που είναι τώρα υπό τον έλεγχο των εγκληματιών του Ισλαμικού Κράτους. Περισσότεροι από 40.000 έχουν εγκλωβιστεί στο όρος Sinjar, που είναι κάτω από τον κλοιό των φανατικών που το πολιορκούν και δυστυχώς τους απειλούν με θάνατο. Πολλές γυναίκες και παιδιά, καθώς και άρρωστοι τραυματίες και ηλικιωμένο Yazirdι έχουν ήδη πεθάνει στο βουνό από την πείνα και την αφυδάτωση παρά τις ρίψεις προμηθειών από την αμερικάνικη αεροπορία την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, Φουάντ Χουσεΐν, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι οι εγκληματίες του ΙΚ έχουν πλέον τον έλεγχο του φράγματος της Μοσούλης, του μεγαλύτερου φράγματος στο Ιράκ και έτσι το ΙΚ είναι σε θέση να κόψει τις ζωτικής σημασίας παροχές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.


Πηγή: http://amina-politiki.blogspot.gr/2014/08/yazidi.html