Saturday, June 10, 2017

Απάντηση στον Δρ. Αλομπέιντ για τους αδελφούς Μουσουλμάνους, του ΑΧΜΑΝΤ ΕΛΝΤΙΝ

Η εκπομπή στους «Αταίριαστους» (ΣΚΑΪ, 6/6/17) φιλοξένησε τον Δρ. πολιτικής επιστήμης και ιστορίας, τον Άρεφ Αλομπέιντ, για να συζητήσει το θέμα του Κατάρ και της απομόνωσης που δέχτηκε από τις αραβικές χώρες. Σε ένα σημείο της συζήτησης (1:34 – 2:00) ο Δημοσιογράφος ρωτάει τον καθηγητή Αλομπέιντ:





Αλομπέιντ: Το Κατάρ φιλοξενούσε το κίνημα των αδελφών Μουσουλμάνων

 Δημοσιογράφος: Εξτρεμιστικό κίνημα είναι αυτό (οι αδελφοί Μουσουλμάνοι);

 Αλομπέιντ: Όχι. Εδώ γίνεται το μπέρδεμα. Δεν έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα Ηνωμένα Έθνη και την Αμερική ως τρομοκρατική οργάνωση. Παραμένει μια κανονική οργάνωση. Δεν είναι όπως η αλ Κάιντα – ΙΣΙΣ.


Οι αδελφοί Μουσουλμάνοι για τον καθηγητή Αλομπέιντ δεν είναι εξτρεμιστικό η τρομοκρατικό κίνημα/ομάδα. Είναι απλά μια «κανονική» οργάνωση. Ας εξετάσουμε αυτήν την τοποθέτηση του καθηγητή, η οποία δυστυχώς γίνεται αποδεκτή από πολλές Δυτικές χώρες, με αποτέλεσμα να απορούν μετά από πού τους «σκάνε» οι επιθέσεις αυτοκτονίας:



Σαν Δρ. πολιτικών επιστημών και ιστορίας ο καθηγητής Αλομπέιντ μήπως γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί που πρώτοι ανακάλυψαν τον μηχανισμό της ζώνης με τα εκρηκτικά και τις επιθέσεις αυτοκτονίας; Ήταν οι αδελφοί Μουσουλμάνοι οπου το 1954 προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον τότε Πρόεδρο της Αιγύπτου Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ. 




Συγκεκριμένα, ο Άλι Ασμάουι, ένα από τα ηγετικά στελέχη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και στενός φίλος του ιδεολογικού πατέρα της αδελφότητας, του Σάηντ Κούτμπ (που έχουμε συγκεκριμένη ομιλία και συγκεκριμένα γραπτά για το πρόσωπο του), γράφει στα απομνημονεύματα του (σελ.63) για το πώς επινοήθηκαν οι ζώνες εκρηκτικών, οι «ανθρώπινες» βόμβες, οι καμικάζι και όλα αυτά που γνωρίζουμε σήμερα ως τρομοκρατικές ενέργειες. 



Μας λέει τα εξής:  



ΣΥΝΕΧΕΙΑ: https://ahmadeldin.blog/2017/06/08/apanthsh-ston-alobeid-gia-tous-adelfous-mousoulmanous/