Tuesday, February 12, 2019

Λιβύη: Θα συντρίψουμε τις ‘ουρές’ της Τουρκίας και του Κατάρ


Ο γενικός ταξίαρχος και εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέντ αλ Μεσμάνι, σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Μέσης Ανατολής, Αλ Αραμπίγια, τόνισε ότι στη διαδικασία εκκαθάρισης των τρομοκρατών, θα συντρίψει τις ουρές του Κατάρ και της Τουρκίας που εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Λιβύη.





Ο Μεσμάνι κατηγόρησε την Τουρκία και το Κατάρ ότι χρηματοδοτούν την τρομοκρατία και υποστηρίζουν με προπαγάνδα από διάφορα δορυφορικά κανάλια που μεταδίδονται από την Ντόχα και την Κωνσταντινούπολη «καθώς εργάζονται για να προκαλέσουν χάος και υποκίνηση στο στρατό της Λιβύης».

Ενώ το κανάλι ειδήσεων που ανήκει στον Αμπντέλ Χακίμ Μπελχάι είπε ότι θα σταματήσει να εκπέμπει από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Μπελχάι και το κανάλι του  κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία και υποκινούν το στρατό της Λιβύης. Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του,  από τις αρχές της Λιβύης.

Το ειδησεογραφικό κανάλι περιλαμβάνεται στους καταλόγους της τρομοκρατίας και απαγορεύεται σε τέσσερις χώρες που ζητούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν.

Η απόφαση του κλεισίματος του καναλιού έρχεται μετά από κατηγορίες για υποστήριξη τρομοκρατικών δικτύων και προσπάθεια δημιουργίας χάους στη Λιβύη με την παραπλάνηση της κοινής γνώμης, όπως σημειώνεται.