Tuesday, October 15, 2019

Οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας υποστηρίζουν την τουρκική εισβολή στη Συρία

Ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, πρόεδρος της Βουλής των Λαών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και πρόεδρος του μουσουλμανικού Κόμματος της Δημοκρατικής Δράσης, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ότι η Τουρκία αναγκάστηκε να εισβάλει στη Συρία με την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. 






«Η Τουρκία αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την στρατιωτική επιχείρηση, καθώς τα γεγονότα και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν. Η τρομοκρατική οργάνωση του PKK έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες κατά τη διάρκεια δεκαετιών.Και στη συνέχεια, τα τελευταία χρόνια, έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες χιλιάδες Άραβες της Συρίας από τη συνοριακή περιοχή, στην οποία η στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Ιζετμπέγκοβιτς. 



«Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται την ασφάλεια και την εδαφική της ακεραιότητα, καθώς και να επιλύει το ζήτημα των προσφύγων. Οι Σύριοι έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, από τα οποία εκδιώχθηκαν με βία», πρόσθεσε ο μουσουλμάνος πολιτικός.