PAGES

Saturday, October 12, 2019

RED ALERT για τζιχαντιστές

Σε συναγερμό οι ελληνικές Αρχές και οι δυτικές υπηρεσίες για τρομοκράτες του ISIS που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Βαλκανίων
Πάνω από 2.000 επιχειρησιακά έμπειροι στον πόλεμο και στο χειρισμό των όπλων ή των εκρηκτικών, ακραίοι οπαδοί και «οπλαρχηγοί» της τζιχάντ είναι έτοιμοι ή ήδη βρίσκονται στα τουρκικά παράλια, και κυρίως στην περιοχή της Σμύρνης, για να περάσουν με κάθε τρόπο στην Ευρώπη. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι διά θαλάσσης από την Ελλάδα. 






Στη συνέχεια τα δίκτυα υποστήριξής τους έχουν δύο επιλογές: είτε να τους οδηγήσουν με θαλάσσια μέσα ή από το λιμάνι της Πάτρας στην Ιταλία ή τη Γαλλία (Μασσαλία) είτε να ακολουθήσουν τη χερσαία διαδρομή μέσω Βαλκανίων, ειδικά μέσω Βοσνίας και Κοσσυφοπεδίου, όπου παραμένουν ενεργοί οι πυρήνες των μουτζαχεντίν στην Κεντρική Ευρώπη.



Οι πληροφορίες αυτές αποτελούν κοινή παραδοχή στις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες, με έμφαση τις δυτικές. των ΗΠΑ, Ισραήλ και Ευρώπης, που στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας για την αντιτρομοκρατία έχουν σημειώσει πολλές επιτυχίες στην αποτροπή της ενίσχυσης των πυρήνων της Τζιχάντ στην Ευρώπη από πολλούς έμπειρους «οπλαρχηγούς» του ISIS στα μέτωπα της Μεσοποταμίας, τα προηγούμενα χρόνια. Στο επίκεντρο, φυσικά, βρίσκονται τα ελληνικά σύνορα, αφού η χώρα μας αποτελεί τη συνήθη είσοδο για τέτοιου τύπου εγχειρήματα, λόγω της εγγύτητας με την Τουρκία.




Στην παρούσα φάση οι συνεργαζόμενες αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες έχουν σημάνει «red alert», με δεδομένο ότι οι ροές προς την Ελλάδα έχουν αυξηθεί και το Μεταναστευτικό έχει μπει σε νέο κύκλο έντασης. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι εκτιμάται πλέον ως «τεκμηριωμένη» η πληροφορία ότι αποτελεί κεντρικό στόχο του καθεστώτος Ερντογάν και των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος, αξιοποιώντας το δίκτυο των ΜΚΟ και των λαθροδια-κινητών που επηρεάζουν, να συντονίσουν μια μετακίνηση ενός τεράστιου όγκου λαθρομεταναστών από το βάθος της Ασίας -φθάνουν τους 300.000 περίπου-, που παραμένει σε περιοχές πέριξ της Κωνσταντινούπολης, εκτός των συνόρων της Τουρκίας. 



Κύρια κατεύθυνση είναι η Ευρώπη και σημαντικότερη πύλη η Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια. Αυτό σημαίνει ότι ο πυρήνας της «σκληρής τζιχάντ» μπορεί να καλυφθεί από τις αυξημένες αυτές ροές, αλλά και την πίεση που ασκούν τα κύματα των λαθρομεταναστών προς την πολιτική ηγεσία αλλά και τις επιχειρησιακές δομές στην Ελλάδα. αλλά και την Κεντρική Ευρώπη, που έχει ήδη πληγεί σημαντικά από τους φανατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες τα προηγούμενα χρόνια. Παράδειγμα η Γαλλία που ενώ παραμένει σε «κατάσταση πολιορκίας» τα περιστατικά, όπως το τελευταίο σε αστυνομικό τμήμα, εξελίσσονται.







ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


Στα «ραντάρ» των συμμαχικών υπηρεσιών αντιτρομοκρατίας έχουν καταγραφεί τα τελευταία επεισόδια έντασης στη Μόρια, αλλά και οι σε γενικές γραμμές ήρεμες «δομές φιλοξενίας», όπως αυτή των Ιωαννίνων. Είναι ενδιαφέρον ότι. όπως και οι ελληνικές υπηρεσίες παρακολούθησαν, η ένταση προ-καλείται λόγω των συνθηκών, αλλά και με κάποιον τρόπο «καθοδηγείται» από στελέχη ΜΚΟ και ομάδες Αφγανών. 





Στην ανάλυση των υπηρεσιών ασφαλείας, εγχώριων και συνεργαζόμενων, η ένταση αυτή αντιμετωπίζεται ως μία επιπλέον «κάλυψη» για να κινηθούν ομάδες της τζιχάντ από την Ανατολή και την Τουρκία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που άφησε πίσω της η ιδεοληπτική διαχείριση του Μεταναστευτικού από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την τουρκική επιδίωξη στη βάση του Μεταναστευτικού να πετύχει μια ζώνη διείσδυσης (με επιχειρηματολογία ανάλογη εκείνης της επέμβασης στην Κύπρο το 1974) στα εδάφη της Συρίας και στη ζώνη από το Χαλέπι μέχρι τη Μοσούλη. διώκοντας τους Κούρδους. 




Η έντονη διπλωματική κινητικότητα που έχει ξεκινήσει από την πλευρά της Αθήνας, αλλά και η τοποθέτηση του Γάλλου προέδρου Μακράν ότι η Ευρώπη δεν θα δεχθεί «εκβιασμούς» ούτε στη Μεσόγειο ούτε στη Συρία από την Τουρκία δείχνουν ότι το Μεταναστευτικό δεν είναι ένα απλό πρόβλημα κατανόησης και διαχείρισης.




Πηγή εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»