Sunday, December 8, 2019

Στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Ιράκ: "Ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν ως βάση τους την Τουρκία"

Δήλωση του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ιράκ

Ο Σαάντ Ελ Αλλάκ, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ιράκ, δήλωσε πως οι αρχισυμμορίτες της DAESH έχουν ως βάση τους την Τουρκία. Ο Αλλάκ είπε επίσης πως οι συμμορίες στην Τουρκία ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις. Ο Αλλάκ ανέφερε πως οι αρχισυμμορίτες της DAESH έστησαν νέα "κύτταρα" στην Τουρκία και από εκεί στοχεύουν στο αν ζωντανέψουν εκ νέου την συμμορία.






Σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN, ο Ελ Αλλάκ, ανέφερε πως παρέδωσε στην Τουρκία φακέλους για 9 άτομα –αρχισυμμορίτες της DAESH, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και άτομα ¨ανώτατου επιπέδου- δυνητικοί χρηματοδότες επιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο¨. Ο Αλλάκ ανέφερε πως οι συγκεκριμένοι διέφυγαν τον Μάρτιο του 2019 από το Μπαχόζ που τότε απελευθέρωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και διέφυγαν στο Άντεπ της Τουρκίας. 



Ο Αλλάκ λέει πως τα άτομα αυτά έχουν πρόσβαση σε χρήματα, πως σύστησαν στην Τουρκία νέα κύτταρα και συνεχίζει λέγοντας: ¨Κάποια από τα σημαντικά ονόματα της οργάνωσης διέφυγαν στον βορά. Εννοώ την γειτονική χώρα και συνοριακά σημεία σαν το Άντεπ. Όσοι από τους υψηλόβαθμους ηγέτες της οργάνωσης είχαν χρήματα πέρασαν σε εκείνες τις περιοχές από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. 

Πέρασαν πληρώνοντας μεγάλα ποσά και με την βοήθεια λαθροδιακινητών πήγαν σε εκείνες τις περιοχές. Αυτοί που τώρα βρίσκονται στην Τουρκία, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ένταξη μαχητών και τρομοκρατών στις τάξεις της οργάνωσης¨.




Ο Ιρακινός αξιωματούχος ανέφερε πως η DAESH σχεδιάζει να απαγάγει τους συμμορίτες που βρίσκονται σε φυλακές σε Συρία και Ιράκ. Περιέγραψε πως η συμμορία με ένα σχέδιο που ονομάζεται ¨Σπάστε τα δάχτυλα¨, σχεδιάζει εφόδους σε φυλακές όπου κρατούνται μέλη της DAESH, με στόχο αφού τους βγάλει να οργανώσει επιθέσεις παγκοσμίως. 



Ο Αλλάκ κοινοποίησε στο CNN τους φακέλους των 9 ατόμων που έχει στείλει στην Άγκυρα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι γεννημένοι στο Ιράκ Κχαίρ-Αλλάχ Αμπντουλλάχ Φατχί και Χουσείν Φαρχάν Ασσλεμπί Ελ Τζουμαλί. Ο Αλλάκ λέει πως για αυτά τα δύο άτομα υπάρχουν αποφάσεις φυλάκισης τους για εγκλήματα δολοφονιών και τρομοκρατίας και ότι είναι ¨οι πλέον επικίνδυνοι βομβιστές που είχε μέχρι σήμερα η DAESH¨. 



Ο Σαάντ Ελ Αλλάκ-επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ιράκ, ανέφερε πως πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό απέκτησε σε εργασίες που έγιναν με την CIA κατά την διαδικασία του σκοτωμού του επικεφαλής της DAESH Εμπουμπεκίρ Ελ Μπαγντάντι