Wednesday, May 8, 2013

Απάντηση στο Islam.gr, του Ιωάννη Μιχαλέτου


Η ιστοσελίδα Islam.gr, πρόσφατα σε δημόσια τοποθέτηση της, απαντά σχετικά με άρθρο του RIMSE.

Kαταρχάς σε αυτή την ηλεκτρονική παραπομπή (http://www.islam.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=130430113826&argenkat=%C1%F1%E8%F1%E1) ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει την τοποθέτηση της ιστοσελίδας Islam.gr.



Αναλυτικά αναφέρει




Απάντηση στο κ. Μιχαλέτο: το islam.gr δεν ανήκει σε καμία οργάνωση.

το islam.gr είναι μια ανεξάρτητη ιστοσελίδα και δεν ανήκει σε καμία οργάνωση εντός ή εκτός Ελλάδας. 


Πριν λίγες ημέρες ο κ. Ιωάννης Μιχαλέτος έγραψε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του www.rimse.gr με τίτλο: Ακτινογραφία του Ευρωπαϊκού δικτύου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο κ. Μιχαλέτος ισχυρίστηκε πως το islam.gr ανήκει στο «Έλληνο-Αραβικό μορφωτικό κέντρο» που βρίσκεται στην περιοχή του Μοσχάτου. 

Παρακάτω η παράγραφος: 
Έλληνο-Αραβικό μορφωτικό κέντρο (Arab-Hellenic center for culture & civilization member of Federation of Islamic Organization in Europe), Κύπρου 2 Μοσχάτο, http://www.islam.gr/cgi-bin/pages/index.pl?arlang=Greek, Τηλ. 2106910492, E mail: ahcccgr@yahoo.com


Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε στο κύριο Μιχαλέτο ότι το islam.gr είναι μια ανεξάρτητη ιστοσελίδα και δεν ανήκει σε καμία οργάνωση εντός ή εκτός Ελλάδας. 

Παράλληλα, του ζητάμε, ως ερευνητή που υποτίθεται πως προσπαθεί να είναι έγκυρος και με ακριβείς πληροφορίες, να διορθώσει αυτήν την λανθασμένη αναφορά.


Το islam.gr διαθέτει ένα εμαιλ για επικοινωνία και είμαστε ανοιχτοί προς όλους για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφόρηση. 








Ακολουθεί η απάντηση μου η οποία παράλληλα σήμερα (Τετάρτη 8 Μαίου 2013) τοποθετήθηκε (στο μεγαλύτερο μέρος της) εν είδη σχολίου στην ιστοσελίδα islam.gr.





Απάντηση Ιωάννη Μιχαλέτου

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προέρχονται από "ανοιχτές πηγές" στο ίντερνετ  και το άρθρο συνέδεσε τα εξής στοιχεία


- Την χρησιμοποίηση του ε-μαίλ εκ μέρους της ιστοσελίδας σας (ahcccgr@yahoo.com) το οποίο προέρχεται από το Μορφωτικό Κέντρο το οποίο το ίδιο αποδέχεται τη συμμετοχή του στην Μ.Α. μέσω του F.I.O.E.


- Επιπλέον το τηλέφωνο που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα σας, αντιστοιχεί στη διεύθυνση "Κύπρου 2" στο Μοσχάτο που είναι ακριβώς η διεύθυνση του Μορφωτικού Κέντρου (βλέπε παραπάνω)




Συνεπώς το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η ιστοσελίδα και το "Κέντρο" αποτελούν το ένα και το αυτό, καθότι σε αυτή τη διεύθυνση με αυτά τα στοιχεία επικοινωνίας το μόνο Νομικό Πρόσωπο που υφίσταται είναι το  Arab-Hellenic center for culture & civilization (ahccc) το οποίο είναι μέλος του  
Federation of Islamic Organization in Europe, το οποίο είναι καθολικά αποδεκτό (και βεβαίως από το ίδιο) ότι αποτελεί ένα από τα εξέχοντα συντονιστικά κέντρα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Ευρώπη. 




Σ.Σ. (1)

Όπως εγράφη ανωτέρω, τα στοιχεία δείχνουν ότι η ιστοσελίδα υπάγεται στο Μορφωτικό Κέντρο. Εάν τελικώς πρόκειται για λάθος οδηγού ευρετηρίου Ισλαμικών κέντρων, τότε η ιστοσελίδα ας επικοινωνήσει είτε δημοσίως είτε ιδιωτικώς με το RIMSE για να προβεί σε διόρθωση. Επιπλέον θα ήταν τόσο χρήσιμο όσο και ευγενικό εάν οι συντελεστές του islam.gr, τοποθετηθούν ονομαστικώς επί του θέματος ( όπως πράττει το RIMSE σε κάθε κείμενο του) ούτως ώστε να αποφευχθεί τυχόν σύγχυση μεταξύ "Κέντρου" και ιστοσελίδας, εάν πραγματικά πρόκειται για δύο διαφορετικές οντότητες που από λάθος ευρετηρίων ομοιάζουν ως κοινή ομάδα. 





Σ.Σ (2) 

Επιπλέον των προαναφερθέντων, το RIMSE, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ως διαχειριστής του islam.gr εμφανίζεται ο Αγιούμπι Σάντι, οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=8610842), είναι "Ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα στην Αθήνα".

Το κανάλι Αλ Τζαζίρα όπως είχε γραφεί και στο αρχικό άρθρο του RIMSE, αποτελεί έναν από τους βασικούς "στυλοβάτες" της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Βλέπε πλείστες όσες αναλύσεις επί του θέματος στο διεθνή Τύπο) και παραλλήλως αποτελεί και κατ'ουσία και προσωπική περιουσία του Εμίρη του Κατάρ (παρομοίως βασικός χρηματοδότης της Μ.Α. σε παγκόσμιο επίπεδο). 

Επιπλέον καθότι το Αλ Τζαζίρα είναι κρατικό ίδρυμα και άμεσα σχετιζόμενο με την Μ.Α. ως εκ τούτου διαφαίνεται αμεσότατη σχέση ούτως ή άλλως του islam.gr με την Μ.Α.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ένα ε-μαίλ (idees@islam.gr) που διαφημίζεται ως μέθοδος επικοινωνίας με την ιστοσελίδα islam.gr βρίσκεται σε λίστα αποδεκτών αλληλογραφίας του "Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Αθηνών", το οποίο λειτουργεί υπό την "Αιγίδα του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας της Αιγύπτου".