Sunday, January 31, 2016

Σχετικά με συλλήψεις Τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη, του Ιωάννη Μιχαλέτου

Στο πρόσφατο παρελθόν ο παρών ιστοχώρος είχε πρώτος αποκαλύψει το όνομα του Βόσνιο-Σουηδού Τζιχαντιστή που συνελήφθη  προσφάτως στην Αλεξανδρούπολη






ΤΙΤΛΟΣ: "Τζιχαντιστές Δυτικών Βαλκανίων, του Ιωάννη Μιχαλέτου"

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ: http://www.rimse.gr/2014/08/blog-post_17.html


"Μαζί με τον Ikanovic, είναι και οι Βόσνιοι Mirsad Bektaševic"




ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ



ΤΙΤΛΟΣ: "Οι εξτρεμιστές-Ισλαμιστές σύνδεσμοι Βιέννης & Σεράγεβο"

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ:http://www.rimse.gr/2014/10/blog-post_23.html



Mirsad Bektasevic


"Το 2005 ο τότε 19χρονος Bektasevic, με Σουηδική υπηκοότητα συνελήφθη στη Βοσνία καθόσον προετοίμαζε βομβιστική επίθεση στη Βρετανική πρεσβεία. 
Καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη, αλλά σύντομα μεταφέρθηκε για την έκτιση της ποινής του στη Σουηδία, όπου και αποφυλακίστηκε το 2011.

Ο Bektasevic, γνωστός με τα ψευδώνυμα "Maximus" & "Abu Imad As-Sanjaki",διατηρούσε επαφές με επιτελικά στελέχη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, όπως τον "al-Zarqawi" και επιπλέον διακινούσε λαθραίο οπλισμό στα Βαλκάνια προς Ισλαμιστικές οργανώσεις,ενώ σε συνεννόηση με πυρήνες στην Ευρώπη προετοίμαζε επιθέσεις στη Βρετανία και στη Δανία. 


Την παρούσα περίοδο βρίσκεται στη Συρία ,ενώ πρόσφατα στο λογαριασμό του στο φειςμπουκ διατύπωσε την άποψη περί ολικής σφαγής όλων των Εβραίων από το Ισλαμικό κράτος καθώς και στην επιθυμία για επιθέσεις σε χώρες της Ευρώπης.


Ο "Abdul Basit" γνωστός και ως  "Isaac Meyer" και "Abdul Basit Abu Lifa" είναι ο σύνδεσμος του Bektasevic στη Δανία.Παρόλο που συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 7 έτη φυλάκισης το 2007 για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης, ήδη από το 2010 ήταν ελεύθερος και έκτοτε έχει επιτεθεί σε ένα Παλαιστίνιο "μετριοπαθή", όπως και συμμετέχει ενεργά στη στρατολόγηση εθελοντών,καθώς και σε έντονη προπαγάνδα για το ξεσηκωμό Βαλκάνιων Μουσουλμάνων. 


Ο "Bajro Ikanovic", έτερος της προαναφερόμενης ομάδος, καταδικάστηκε το 2007 σε 8 έτη φυλάκισης, αλλά ήδη από το 2010 ήταν αποφυλακισμένος.Περιττό να αναφερθεί ότι βρίσκεται στη Συρία στις τάξεις των τρομοκρατών".