Sunday, February 24, 2013

Οι Σουνίτες εξτρεμιστές ευθύνονται για το 70% των θανάτων από τρομοκρατικές επιθέσεις, του Ανδρέα Μπανούτσου


Ο Έλληνας Μουσουλμάνος και Σαλαφιστής Άχμαντ Ελντίν, διαχειριστής της ιστοσελίδας islamforgreeks αναδημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο τα στατιστικά στοιχεία μιας παλιάς μελέτης της Αμερικανικής Υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, του γνωστού FBI, για να αποδείξει δήθεν ότι οι Ισλαμιστές τρομοκράτες έρχονται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τις τρομοκρατικές ενέργειες. 





Αν διαβάσει φυσικά κανείς προσεκτικά την προαναφερθείσα μελέτη θα διαπιστώσει ότι αφορά την περίοδο 1980-2005 και αφορά αποκλειστικά τις Η.Π.Α και όχι τη παγκόσμια κοινότητα. Επομένως τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτει και τα συμπεράσματά της δεν είναι αντιπροσωπευτικά ούτε για το σύνολο της Δύσης ούτε πολύ περισσότερο για τη παγκόσμια κοινότητα.
 Για να δούμε όμως τι πραγματικά συμβαίνει σε διεθνές επίπεδο. 


Σύμφωνα με μια πολύ πιο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των Η.Π.Α  με στοιχεία διαθέσιμα μέχρι το Μάρτιο του 2012, οι Μουσουλμάνοι Σουνίτες εξτρεμιστές τρομοκράτες ευθύνονται για το 70% του συνολικού αριθμού των θανάτων που οφείλονται σε τρομοκρατικές ενέργειες παγκοσμίως. Η μελέτη αναφέρει ειδικότερα ότι κατά το 2011  μόνο η Αλ Κάιντα και τα παρακλάδια της ευθύνονται για 688 τρομοκρατικές επιθέσεις και περίπου 2000 θανάτους. 



Το πιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας αποτελεί όμως η διαπίστωση ότι οι Μουσουλμανικές χώρες και οι απλοί Μουσουλμάνοι ήταν αυτοί που υπέφεραν περισσότερο από τη δράση των Σουνιτών εξτρεμιστών. 


Το RIMSE θα περίμενε από τον κ.Ελντίν αντί να παραπληροφορεί τους Έλληνες αναγνώστες να καταδικάσει το Σουνιτικό εξτρεμισμό και το ριζοσπαστικό Ισλάμ αφού όπως αποδεικνύεται βλάπτει περισσότερο από όλους τους ίδιους τους Μουσουλμάνους.






Πηγές

http://www.fbi.gov/stats-services/publications/terrorism-2002-2005/terror02_05#page_17 

http://ahmadeldin.org/2013/02/23/not-terrorists/

http://cnsnews.com/news/article/sunni-muslim-extremists-committed-70-terrorist-murders-2011