Monday, February 25, 2013

Απάντηση στις ύβρεις και ειρωνείες του Σαλαφιστή κ.Ελντίν, του Ανδρέα Μπανούτσου


Ο Σαλαφιστής κ. Ελντίν όπως ήταν αναμενόμενο στο άρθρο μου με τίτλο « Οι Σουνίτες εξτρεμιστές ευθύνονται για το 70% των θανάτων από τρομοκρατικές επιθέσεις» έσπευσε να απαντήσει (http://ahmadeldin.org/2013/02/25/reply-to-banoutsos/)  με ύβρεις και ειρωνείες αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά την ένδεια των επιχειρημάτων του. 






Ο κ. Ελντίν αντί να καταδικάσει τον Ισλαμιστικό εξτρεμισμό προσπαθεί να τον υπερασπιστεί παρουσιάζοντας αυτή τη φορά μια άλλη έκθεση, αυτή της Europol, ως δήθεν απόδειξη ότι η Ισλαμιστική τρομοκρατία δεν αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια. 


Επιμένει και αυτή τη φορά να παρουσιάζει ως σημαντικό στατιστικό στοιχείο τις τρομοκρατικές επιθέσεις Ισλαμιστικών οργανώσεων ως ποσοστό του συνόλου των επιθέσεων και όχι των θανάτων που προκάλεσαν αυτές. Μάλλον για τον κ.Ελντίν δεν έχουν και τόση μεγάλη σημασία οι ανθρώπινες ζωές. Αναφέροντας μάλιστα δύο μελέτες που εξετάζουν αποκλειστικά τι έχει γίνει στις Η.Π.Α και την Ευρώπη, αγνοεί ή μάλλον θέλει να αγνοεί ότι στον υπόλοιπο κόσμο και ειδικότερα στις Μουσουλμανικές χώρες οι Ισλαμιστικές εξτρεμιστές οργανώσεις ευθύνονται για τις περισσότερες επιθέσεις και θανάτους όχι μόνο Δυτικών, αλλά κυρίως Μουσουλμάνων. 



Για τον κ.Ελντίν η τρομοκρατική δράση της Αλ Κάιντα και των συμμάχων της  από τη Δυτική και Βόρεια Αφρική μέχρι την Ινδονησία και το όργιο των θανάτων που έχουν προκαλέσει δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Το RIMSE δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τον κ.Ελντίν στο παραλήρημα του, γιατί έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη νοημοσύνη των Ελλήνων αναγνωστών τους οποίους προσπαθεί να πείσει ο κ.Ελντίν ότι ο όρος Ισλαμιστική τρομοκρατία είναι μια μαγική εικόνα. 



Δυστυχώς για τον κ.Ελντίν τα στοιχεία που παραθέσαμε στο άρθρο μας μιλούν από μόνα τους και βασίζονται σε μελέτη του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των Η.Π.Α, πηγή που ο κ.Ελντίν θεωρεί αναξιόπιστη. Θα συμβουλεύαμε φιλικά τον κ.Ελντίν για να μην εκτίθεται να ασχολείται μόνο με θέματα Ισλαμικής θεολογίας και να μην ασχολείται με ζητήματα ασφαλείας τα οποία δεν γνωρίζει εις βάθος παρουσιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία μελετών όπως τον βολεύουν.