Monday, February 18, 2013

Η Αφρικανική Ισλαμιστική οργάνωση Ansaru υπεύθυνη για την απαγωγή Έλληνα στη Νιγηρία, του Ανδρέα Μπανούτσου


Η Αφρικανική Ισλαμιστική οργάνωση Jama'atu Ansarul Musilimina fi Biladin Sudan (Υποστηρικτές του Ισλάμ στη Γη του Σουδάν) η οποία είναι παρακλάδι της Νιγηριανής Ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Boko Haram ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή επτά ξένων οι οποίοι εργάζονταν για τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία Setraco στη βόρεια Νιγηρία, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, και μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ένας Έλληνας. 




Ηγέτης αυτής της σχετικά νέας Ισλαμιστικής οργάνωση η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 είναι ο Abu Usamatul Ansar. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ansaru προέβη σε απαγωγές ξένων εργαζομένων στη Βόρεια Νιγηρία. Στις 19 Δεκεμβρίου 2012 η Ansaru  απήγαγε έναν 63χρονο Γάλλο μηχανικό στη πόλη Rimi κοντά στα σύνορα με το Νίγηρα. 


Τα κίνητρα της απαγωγής σύμφωνα με την Ansaru ήταν η αντίθεση με την απαγόρευση του νικάμπ (ύφασμα που καλύπτει όλο το πρόσωπο πλην των ματιών των Μουσουλμάνων γυναικών) στη Γαλλία και η σχεδιαζόμενη τότε στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι. Χθες δυστυχώς για πρώτη φορά στα χρονικά ένας Έλληνας έπεσε θύμα απαγωγής μιας Ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης. 


Το RIMSE από την ίδρυσή του εδώ και δύο χρόνια έχει διατυπώσει την άποψη ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες σε αντίθεση με το τι προπαγανδίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνικών ΜΜΕ, δεν διαθέτουν κανενός είδους ασυλία από τους Ισλαμιστές και πως ήταν καθαρά θέμα χρόνου να εκδηλωθεί μια ενέργεια Ισλαμιστικής οργάνωσης με «θύμα» Έλληνα. Το RIMSE εύχεται ολόψυχα η δοκιμασία αυτή να έχει αίσιο τέλος για τον συμπατριώτη μας.





Πηγές


http://www.jamestown.org/programs/gta/single/?tx_ttnews[tt_news]=40287&cHash=bd00ee2691b7992de9fe4f8e2241841a

http://www.capital.gr/News.asp?id=1733074

http://www.longwarjournal.org/threat-matrix/archives/2012/06/new_islamist_group_emerges_in.php