Monday, July 18, 2016

Πραξικόπημα Τουρκίας, σημεία κλειδιά,του Ιωάννη Μιχαλέτου

Καταρχάς πρέπει να σημειωθεί ότι η πιθανότητα να ήταν ο Φετουλάχ Γκιουλέν ο "εγκέφαλος" της απόπειρας πραξικοπήματος είναι μηδενική. 




Δεύτερον πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ο ρόλος των μέχρι ηγετών της απόπειρας.




-Πτέραρχος Akın Öztürk. Κεμαλιστής ακραιφνώς, στενά συνδεόμενος με δομές του ΝΑΤΟ, άκρως επιθετικός σε σχέση με την Ελληνική Αεροπορία και τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Ο γαμπρός του Akın Öztürk ήταν το δεξί του χέρι στην επιχείρηση.



- Οι αξιωματικοί από τη βάση του Ιντσιρλίκ έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο στην απογείωση αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού για να βοηθήσουν τις συνεχείς πτήσεις των Φ-16 των πραξικοπηματιών. Όλοι τους ακραιφνείς Κεμαλικοί




- Η πλειονότητα των μεσαίων στελεχών των "Κόκκινων Μπερέ" συμμετείχαν στο πραξικόπημα και βοηθήθηκαν από τις μονάδες τις αεροπορίας στρατού που ελέγχουν τα "Μπλακ Χοκ" 





- Ο αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων Muharrem Köse που προετοιμαζόταν ως μεταβατικός πρωθυπουργός ή υπουργός άμυνας, ήταν ωσαύτως Κεμαλικός και άτομο του "βαθύ κράτους"





- Ο Συνταγματάρχης σύζυγος της κυβερνήτης της Σινώπης "Yasemin Özata Çetinkaya" και αυτός με ηγετικό ρόλο και Κεμαλικός





- Επιπλέον η εμπλοκή  στελεχών της βάσης Φ-16 του Ακιντσί, επιπροσθέτως δείχνει την εμπλοκή του σκληρού πυρήνα των Κεμαλικών





Εάν σε όλα τα ανωτέρω προστεθούν οι κινήσεις-δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων Δυτικών κρατών, η συσχέτιση ΝΑΤΟικών μονάδων στη Τουρκία και η αναλογία τους ως προς την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα και η στάση διεθνών ΜΜΕ, τότε η εικόνα που παρουσιάζεται είναι κρυστάλλινη.





Το μόνο που απομένει να διαπιστώσουμε είναι εάν θα υπάρξει και συμβολική "κηδεία του Κεμαλισμού" από τον Ερντογκάν ή εάν θα υπάρξει κάποιου είδους συμβιβασμός. Σε κάθε περίπτωση μιλούμε για συμβάν με διεθνείς επιπτώσεις που θα μας απασχολήσει για αρκετό χρονικό διάστημα και είναι βεβαίως ιστορικής σημασίας.