Wednesday, August 8, 2012

Ομάδες προσφύγων εξαπολύει στα σύνορα η ΜΙΤ

Συριακή “εισβολή” αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, καθώς τρεις ομάδες Σύρων προσφύγων, φανατικών ισλαμιστών, έχουν εντοπιστεί ως τώρα να κατευθύνονται προς τον Έβρο μέσω Τουρκίας, με τη βοήθεια των τουρκικών αρχών.
Συνολικά υπολογίζονται σε 800-1000 άτομα, τα οποία έχουν ως πρώτο στόχο να “σφυγμομετρήσουν” την ελληνική αντίδραση και πίσω τους ετοιμάζεται ένας μικρός “στρατός” προσφύγων 15-20.000 Σύρων οι οποίοι για την ώρα στοιβάζονται στα τουρκικά προσφυγικά στρατόπεδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στις ελληνικές υπηρεσίες από τις αντίστοιχες γερμανικές, οι τρεις πρώτες ομάδες είναι καθ΄οδόν, εξ ου και η μάεση ελληνική αντίδραση με την αποστολή των επιπλέον συνοριοφυλάκων στον Έβρο. Το όλο πρόγραμμα μετακίνησης των ισλαμιστών προσφύγων σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την ΜΙΤ, η οποία έπεισε μέλη του ΕΣΣ να ξεκινήσουν αυτή την επιχείρηση με την υποστηρίζοντας προς αυτούς ότι «αν η Ευρώπη δεχθεί σημαντική προσφυγική πίεση από τη Συρία- θα αναγκαστεί να παρέμβει ουσιαστικά στο ζήτημα και να σταματήσει τη ροή προσφύγων προς αυτήν».
Οι σχετικές πληροφορίες για την κίνηση αυτή ομάδων Σύρων προς τον Έβρο μέσω Τουρκίας, έφθασαν στην ελληνική κυβέρνηση προ δεκαημέρου και πριν το ξεκίνημα της τρίτης ομάδας, μέσω της FRONTEX.
Η τελευταία το πληροφορήθηκε από της υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας η οποία φοβάται την ύπαρξη ακραίων σαλαφιστών μαχητών ανάμεσα στα άτομα αυτών των ομάδων προσφύγων.
Επίσης έγινε αντιληπτό από ομάδες Σύρων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα ότι προετοιμάζονταν για να δεχθούν συμπατριώτες τους που θα φθάσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο και να βοηθήσουν στην εγκατάστασή τους. Η ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε μέσω μηνυμάτων σε συριακά κοινωνικά δίκτυα.
Σαν άμεση αντίδραση στις πληροφορίες αυτές υπήρξε η εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, που ενημερώθηκε από τον υπουργό ΠτΠ, Νικ. Δένδια και τον αρχηγό της ΕΥΠ, Θεοδ. Δραβίλα, να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέψουν το νέο αυτό προσφυγικό κύμα από την είσοδο στην Ελλάδα.
Παράλληλα ελπίζεται ότι θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στις χώρες-πηγές παρόμοιων προσφυγικών ομάδων ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει αρνητικά παρόμοια φαινόμενα και άρα δεν θα πρέπει να θεωρείται «κατάλληλος προορισμός».
Για τους παραπάνω λόγους αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά όλων των συνοριοφυλάκων (θυμηθείτε τους 1800 συνοριοφύλακες) στον Έβρο για ενίσχυση της κάλυψης των περασμάτων και των συνόρων γενικότερα ενώ άρχισαν και οι επιχειρήσεις ελέγχου προσφύγων και μεταναστών στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Η ΜΙΤ θεωρεί ότι μπορεί εύκολα να “πλημμυρήσει” τα ελληνικά σύνορα, τόσο στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο με Σύρους πρόσφυγες με αποτέλεσμα να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το πρόβλημα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας και να τεθεί για άλλη μια φορά υπό δοκιμασία η “στεγανότητα” των συνόρων.
Tμήμα defencenet.gr
Του Ιωάννη Μιχαλέτου
Αξίζει να σημειωθεί ότι πυρήνες Σύρων Ισλαμιστών που διαμένουν στην Ελλάδα εδω και μήνες προωθούν βίντεο μέσω δικτύων κοινωνικής αλληλεπίδρασης όπου καλούν σε πράξεις βίας στην χώρα τους και παράλληλα συντονίζουν (σε ερασιτεχνική ακόμα βάση) ενέργειες αντι-καθεστωτικών ποικίλης προέλευσης και σε διάφορα κράτη. Η στάση κύκλων στην Ελλάδα και σε λοιπές χώρες των Βαλκανίων που συνδέονται με την Τουρκική εξωτερική πολιτική είναι υπέρ του δέοντος με τους αντικαθεστωτικούς Σύρους – κατά βάση- Ισλαμιστών και αυτό πρέπει να ιδωθεί υπό το πλέγμα των σχέσεων που εν τάχει δημιουργούνται και με τους βετεράνους του ΟυΤσεΚα με τους Σύρους μέσω των Τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών. όσο δε αφορά το ρόλο της Γερμανίας, τους τελευταίους μήνες έχουν συλληφθεί περί τους 25 ακραίους Σαλαφιστές, ύποπτους για τρομοκρατική δράση. Ταυτόχρονα συλλήψεις έχουν λάβει χώρα στην Ισπανία, Γαλλία και Βέλγιο ενώ όλες οι αρχές της Ε.Ε είναι σε κατάσταση ετοιμότητας σχετιζόμενες με τα ανωτέρω. Ασφαλείς πληροφορίες υπάρχουν για την ύπαρξη έκτακτων μέτρων της ΦΡΟΝΤΕΞ και των υπολοίπων Αρχών της Ε.Ε για ετοιμότητα αντιμετώπισης της κατάστασης που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει τις μαζικές συλλήψεις υπόπτων για εξτρεμιστική δράση σε ολόκληρη την Ευρώπη σε έκταση που ουδέποτε έχει γίνει στο παρελθόν με πάράλληλο “πάγωμα” χρηματοικονομικών συναλλαγών, τραπεζικών λογαριασμό και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων , αναλόγως της εκάστοτε εθνικής νομοθεσίας και των Κοινοτικών κανονισμών.