Monday, December 1, 2014

Αιγύπτιος τρομοκράτης συνελήφθη στην Αλβανία,του Ιωάννη Μιχαλέτου

Ο Αιγύπτιος τρομοκράτης και διεθνώς καταζητούμενος, ονόματι Αλι Αχμέντ Ελσαγέντ Ελεζάμπι, συνελήφθη από τις Αλβανικές αρχές λίγο προτού δοκιμάσει να περάσει τους συνοριακούς σταθμούς προς την Ελλάδα. 





Είναι μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και είχε ξεφύγει από την Αιγυπτιακή δικαιοσύνη καταφέρνοντας να βρει δίκτυο κάλυψης και υποστήριξης στα Βαλκάνια, ενώ εικάζεται ότι ο προορισμός του ήταν η Τουρκία μέσω Ελλάδος, αλλά και ότι διατηρούσε επαφές με πυρήνες εντός της χώρας.


Είναι σημαντικό να αναφερθεί η αλλαγή στάσης της Αλβανίας σε αυτό το σημείο, που μάλλον οφείλεται σε πιέσεις Σαουδαραβικών κύκλων που πλέον έχουν κηρύξει ανοικτά το πόλεμο στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ασκώντας πιέσεις και σε φίλο-Τουρκικά κράτη όπως η Αλβανία να συλλάβουν τους κατά τόπο φυγάδες που καταζητούνται από την κυβέρνηση Σίσι στην Αίγυπτο.


Ειδικότερα η Αλβανία, παρά τις στενές σχέσεις με την Άγκυρα, επιδιώκει καλές επαφές και με το "ορθόδοξο Σουνιτικό" μπλοκ και δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση Ράμα αποφάσισε εφέτος και πιλοτικά για τρεις μήνες να άρει τις ταξιδιωτικές θεωρήσεις με τη Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου.


Η Αδελφοί Μουσουλμάνοι παρόλα αυτά εξακολουθούν και έχουν σημαίνουσα παρουσία στα Δυτικά Βαλκάνια αλλά και εκτεταμένη στην Ελλάδα, ενώ στη Βοσνία "φιλοξενούνται" αρκετοί φυγάδες.