Saturday, November 14, 2015

Το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία τα τελευταία τρία χρόνια


Το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία τα τελευταία τρία χρόνια






Μάρτιος 2012

Γαλλο-αλγερινός σκοτώνει τρεις στρατιώτες, έναν δάσκαλο και τρεις νεαρούς μαθητές σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη. Στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.



23 Μαΐου 2013

Ο Αλεξάντερ Ντοσί, που είχε ασπαστεί το Ισλάμ, μαχαιρώνει στο λαιμό έναν Γάλλο στρατιώτη στην περιοχή Λα Ντεφάνς του Παρισιού. Ο στρατιώτης επέζησε της επίθεσης.  




Δεκέμβριος 2014

Γάλλος γεννημένος στο Μπουρουντί επιτίθεται σε αρκετούς αστυνομικούς, σε σταθμό στην πόλη Joue-les-Tour. Είχε μαχαίρι και φώναζε «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος). Επεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.




7 Ιανουαρίου 2015

Ο Σαΐντ και ο Σερίφ Κουασί δολοφονούν 12 άτομα στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, στο Παρίσι.





8 Ιανουαρίου 2015

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκοτώνει μία αστυνομικό, πριν εισβάλει σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι, όπου δολοφονεί τέσσερα ακόμη άτομα. Τόσο ο Κουλιμπαλί, όσο και οι αδελφοί Κουασί σκοτώθηκαν από αστυνομικούς στη συνέχεια.





26 Ιουνίου 2015

Σε χημικό εργοστάσιο κοντά στην Γκρενόμπλ, ένας άνδρας αποκεφαλίζεται και αρκετοί ακόμη τραυματίζονται. Συλλαμβάνεται ένας άνδρας, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.





13 Νοεμβρίου 2015

Δεκάδες άνθρωποι πέφτουν νεκροί από σφαίρες Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, σε σειρά επιθέσεων σε εστιατόρια, συναυλιακό χώρο και έξω από το Stade de France στο Παρίσι.