Monday, November 19, 2018

Οι τζιχαντιστές Αλβανοί στη Συρία έφυγαν από το Ισλαμικό Κράτος και πήγαν στον FSA


Φωτογραφία των Αλβανών τζιχαντιστών, που από ISIS έγιναν FSA, δημοσίευσε στο Twitter ο Σύρος βουλευτής Φαρές Σεχαμπί.



Όπως βλέπετε και στην εικόνα που ανάρτησε, οι Κοσοβάροι Αλβανοί αν και πλέον είναι ντυμένοι ως κανονικοί στρατιώτες και όχι με τις αφγανικές βράκες που προτιμούσε το Ισλαμικό Κράτος, συνεχίζουν να χαιρετούν τζιχαντιστικά με το ένα δάχτυλο υψωμένο προς τον ουρανό.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία γνωρίζουμε ότι μέχρι και το 2015 περίπου 1.000 τζιχαντιστές από τα Δυτικά Βαλκάνια πήγαν εθελοντές στη Συρία.
Από αυτούς οι 330 ήταν Σλάβοι μουσουλμάνοι (Βοσνιακοί), οι υπόλοιποι ήταν Αλβανοί από την Αλβανία, το Κόσοβο (Κοσσυφοπέδιο) και την ΠΓΔΜ.









Ανάρτηση του Σεπτεμβρίου δείχνει μια μεγάλη ομάδα Αλβανών σαλαφιστών να απολαμβάνουν μια πισίνα σε ταράτσα -προφανώς ξενοδοχείου- στην Ιντλίμπ. Στην εικόνα διακρίνονται και παιδιά:


Τη μετάβαση τζιχαντιστών από τα Σκόπια στη Συρία φαίνεται να επιδοκίμασε και το παράρτημα του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ΠΓΔΜ.
Το ακόλουθο tweet του «AKP-Μακεδονίας», με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2012, φαίνεται να επιβραβεύει τους Αλβανούς των Σκοπίων που πάνε στη Συρία να πολεμήσουν: