Friday, December 7, 2018

Καταγγείλτε τη Συμφωνία των Πρεσπών ΤΩΡΑ, δεν μπορεί να εμείνουμε σε αυτό το φιάσκο


Με τον πλέον απροκάλυπτο και ωμό τρόπο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ επιβεβαιώνει σχεδόν καθημερινά τις χειρότερες υποψίες των Ελλήνων πολιτών ότι η γειτονική χώρα δεν πρόκειται ποτέ να σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών παρά τα ωραία και όμορφα λόγια τόσο του Ζάεφ όσο και του Έλληνα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα.






Πιο συγκεκριμένα όταν πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είχε μιλήσει μέσα στην Βουλή της χώρας του για την διασφάλιση που προσφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών στη διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα και την διαφύλαξη με αυτό τον τρόπο της ταυτότητας της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, σύσσωμη η αντιπολίτευση, ο ΟΗΕ μέσω του ειδικού διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς, το ΝΑΤΟ μέσω του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, με κάποια καθυστέρηση, καταδίκασαν αυτές τις δηλώσεις.




Μάλιστα, για να αμβλύνει τις εντυπώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης του Ζάεφ δήλωσε την επόμενη ημέρα ότι αυτά που είπε στην ομιλία του στη Βουλή ο Ζόραν Ζάεφ παρερμηνευτήκαν και ότι δεν εννοούσε αυτά που μεταφέρθηκαν στην ελληνική κοινή γνώμη.

Έως ότου ήρθε το επίμαχο βίντεο με την ομιλία του Ζάεφ στην Βουλή της ΠΓΔΜ όπου πλέον ανοικτά και ελεύθερα ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορούσε να ακούσει με ακρίβεια αυτά που είχε ξεστομίσει ο Ζάεφ και να καταλάβει το μέγεθος της κοροϊδίας που επιχειρείται έναντι της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού.




MORE: https://www.defence-point.gr/news/kataggeilte-ti-symfonia-ton-prespon-tora-den-mporei-na-emeinoyme-se-ayto-to-fiasko