Sunday, February 24, 2019

Το Τουρκικό ΑΚΠ και η επέκταση του κόμματός σε Αλβανία, Κόσοβο και Β.Μ.


Για χρόνια τώρα, διάφορες ενώσεις συνδέονται άμεσα με την κυβέρνηση του  Ερντογάν και δραστηριοποιούνται στη Β.Μ.. Κάποια από αυτά, ανήκουν στην ίδια ιδεολογία αυτού του πολιτικού Ισλάμ. 





Ένα από αυτά είναι το «VISION M» του Ramadan Aliti από το Τέτοβο και είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερντογάν στη Βόρεια Μακεδονία (Β.Μ.) Το «VISION M», έχει ανοίξει κέντρα στο Τέτοβο και Γκόστιβαρ, όπως το κέντρο εκπαίδευσης «VISION Academy», το οποίο ασχολείται με ξένες γλώσσες και υπολογιστές. Αυτή είναι η βιτρίνα καθώς στην πραγματικότητα, ο κύριος στόχος είναι να φέρει τη νεολαία για εξοικείωση με αυτή την ιδεολογία.

Εκτιμώντας τη στρατηγική θέση της περιοχής, η δραστηριότητα της «VISION Μ” δεν περιορίζετε μόνο στην Β.Μ. αλλά και στην Αλβανία

Το «VISION M» επίσης λαμβάνει χρηματοδότηση απ’ τον Εκδοτικό Οίκο με μεγάλη εμβέλεια στην Αλβανία «Logos Α» με ιδρυτή Adnan Ismail από το Κουμάνοβο.

Επίσης το εθνικό περιοδικό «SHENJA» με εμβέλεια και εκτός της Αλβανίας διανέμετε δωρεάν όπου ζουν Αλβανοί, με ιδρυτή και Afrim Zeqiri Afrim Gashin.

Ακόμα και αυτό το περιοδικό εκδίδεται υπό την άμεση υποστήριξη της «VISION M», μάλιστα ο πρόεδρος του, Ramazan Aliti είναι μέρος του διευθυντικού προσωπικού για την Β.Μ. Επειδή ο οργανισμός στερείται υποστηρικτών από την τουρκική κυβέρνηση στο Μπαγκλαντές, θεωρείται ως κατάλληλη για το περιοδικό «SHENJA» διανέμεται δωρεάν με ένα μεγάλο αριθμό αντιγράφων στη χώρα. Με τον ίδιο σκοπό με αυτόν της "Βόρειας Μακεδονίας" (Β.Μ.), τώρα στο Μπαγκλαντές.

Δεν ειναι μονο το «VISION M» που έχει εργαστεί και εργάζεται για να ανοίξει το αδελφικό κόμμα του Ερντογάν στην Β.Μ.

Υπάρχουν επίσης και άλλες ενώσεις με τον ίδιο στόχο και όλες οι ενώσεις που ανήκουν σε αυτή την ιδεολογία εργάζονται για να προετοιμάσουν το έδαφος για την έναρξη πολιτικού κόμματος, του Ερντογάν.

Ένας από αυτούς, είναι το «Φόρουμ Ισλαμικής Νεολαίας» του Fevzi Musliu, από τα Σκόπια. Έχει μια διευρυνόμενη δραστηριότητα στις αλβανικές πόλεις στην ΒΜ και τα Σκόπια. Έχει άμεση στήριξη από την Τουρκία, ενώ η διεξαγωγή διαφόρων δραστηριοτήτων, έχει στόχο να φέρει σε επαφή νέους ανθρώπους και την αγάπη τους για την κατήχηση Ερντογάν.

Στο «VISION Academy» στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης λειτουργούν και τμήματα και Μαθήματα «άπταιστα» με υποκαταστήματα στην ευρύτερη περιοχή όπως, Κίσεβο, Κουμάνοβο, Σκόπια και Τέτοβο.

Τα «FLUENT» κέντρα διευθύνονται από τον Mohammad Jonuzi, φίλο του Fevzi Musliu που διευθύνει το «Φόρουμ Ισλαμικής Νεολαίας» ενώ συμμετέχουν μαζί σε διάφορες δραστηριότητες .

Μια άλλη οργάνωση με απευθείας σύνδεση με την τουρκική κυβέρνηση είναι «Merhamet» με έδρα τα Σκόπια. Στην ιεραρχία της Ανθρωπιστικής Πολιτιστικής Οργάνωσης «Merhamet» εμφανίζετε και ο Adnan Ismail, διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Λόγος Α».

Η «Merhamet» έχει υποκαταστήματα στα Σκόπια, Τέτοβο, Κουμάνοβο, Γκόστιβαρ, Debar, Kicevo και την Πρίστινα. Η οργάνωση «Merhamet», συνεργάζεται άμεσα με την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο και την Τουρκική Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας (ΤΙΚΑ), η οποία έχει γραφεία στα Τίρανα. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων της οργάνωσης «Merhamet» καλύπτονται από μια άλλη τουρκική ένωση, του «Insan Yardim Vakfi-HHI» που λειτουργεί υπό την αιγίδα της τούρκικης κυβέρνησης. Η ένωση ΙΗΗ αναφερετε πως κατά καιρούς έχει στείλει μαχητές ομάδες τζιχαντιστών.



Η «Λέσχη Elite», με επικεφαλής τον Skënder Rexhepi-Zejδ έχει μια πολύ στενή σχέση με την Τουρκική Υπηρεσία Διεθνούς Οργανισμού Συνεργασίας (ΤΙΚΑ) και τις ενώσεις, VISION «M», «Ισλαμικό Φόρουμ Νεολαίας», «Ansar» και «Kopru». Τον Ιανουάριο του 2012, η ΤΙΚΑ χρηματοδότησε την δημιουργία ενός κινηματογραφικού στούντιο «Λέσχη Elite» αξίας € 15.500, στου οποίου τα εγκαίνια παρέστησαν ο διευθυντής του ΤΙΚΑ στην Β.Μ.



Άλλες οργανώσεις είναι «Ansar» και «Kopru» με έδρα τα Σκόπια. Όλες οι παραπάνω οργανώσεις κάνουν από κοινού συμφωνίες ή συνεργάζονται σε διάφορες δραστηριότητες, με σκοπό να ενισχύσουν το προφίλ τους .



Ως συνδετικοί κρίκοι όλων είναι η ΤΙΚΑ, η Ενώση Τουρκικής Κυβέρνησης και το «VISION M». Μάλιστα στις 06.13.2013 οι ενώσεις VISION «M», «Ansar», «Kopru», «Merhamet» και η «Λέσχη Elite» πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους των Σκοπίων, σε αλληλεγγύη με τον Ερντογάν, ο οποίος αντιμετώπιζε τις διαμαρτυρίες στο πάρκο «CENTER» στην Κωνσταντινούπολη.



Όχι τυχαία, το όνομα αυτών των τεσσάρων ενώσεων αναφέρονται και ως διοργανωτές του φόρουμ με θέμα: «Ο ρόλος της Τουρκίας στα Βαλκάνια» με ομιλητή τον Τούρκο δημοσιογράφο Akif Emre της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Holiday Inn-Σκόπια», στο ίδιο ξενοδοχείο, όπου διοργανώθηκε το αλβανικό συνέδριο που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 29 με 31 Μάιου 2014.



Οι δραστηριότητες αυτές δημοσιεύθηκαν αναλυτικά στο περιοδικό «Shenja», καθώς και στην ιστοσελίδα «Mesazhi.com».

Η άλλη στρατηγική που ακολουθείται έχει να κάνει με τις υποτροφίες που δίνει η Τουρκία στις χώρες αυτές



Το VISION «M», «Ισλαμικό Φόρουμ Νεολαίας» και η » Merhamet» επιλέγουν τους «καλύτερους φοιτητές» και τους χορηγούν υποτροφίες για σπουδές στην Τουρκία μέσω του τουρκικού συστήματος υποτροφιών έχοντας την υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης. Είναι απλά μια τυπική διαδικασία. Έπειτα οι «μορφωμένοι» επιστρέφουν πίσω. Επιπλέον, μπορούν επίσης να οργανώνουν συναντήσεις προσανατολισμού για τους μαθητές στις εγκαταστάσεις τους.



Το 2006, στα Σκόπια ιδρύθηκε «Το Ίδρυμα για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό». Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος είναι ο βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο χρηματοδοτείται άμεσα από την τούρκικη κυβέρνηση.



«Το Ίδρυμα για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό» συμμετείχε στο σκάνδαλο με τα χρήματα που βρήκε η τούρκικη αστυνομία στη κατοχή του διευθυντή της Τράπεζας «Halk Bank», τα 5 εκατομμύρια ευρώ κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών. Ο Διευθυντής υπερασπίστηκε τον εαυτό του και υποστήριξε τότε ότι τα χρήματα προοριζόταν ακριβώς για το Ίδρυμα για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στα Σκόπια, ιδιοκτήτη του Βαλκανικού Πανεπιστημίου σε αυτή την πόλη.



Το γεγονός έγινε δεκτό ακόμη και από το ίδρυμα διευθυντή της »Halk Bank». Ωστόσο, ο διευθυντής της δεν εξήγησε γιατί κρατήθηκαν κρυφά χρήματα σε κουτιά παπουτσιών εφόσον ήταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.



Το Πανεπιστήμιο «Ballkan» αναφέρεται ότι δίνει 400-500 υποτροφίες ετησίως σε φοιτητές από την Αλβανία