Sunday, October 27, 2019

USAID Has A Terror Finance Problem, by Cliff Smith

Washington Examiner


The U.S. Treasury recently decided to level sanctions against the Lebanon-based Jammal Trust Bank for supporting Hezbollah's illicit financial and banking activities. This led almost immediately to the bank's collapse, showing just how much of an effect targeted sanctions can have.


Συναγερμός για επιθέσεις μετά τον θάνατο του επικεφαλής του ISIS


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, σε μια επιστολή προς τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, η οποία περιήλθε στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, καλεί σήμερα σε αυξημένη επιφυλακή προκειμένου να αποτραπούν πιθανές επιθέσεις αντεκδίκησης μετά τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.


Monday, October 21, 2019

US Treasury sanctions to the Turkish Hamas suppliers


USA Treasury Targets Wide Range of Terrorists and Their Supporters Using Enhanced Counterterrorism Sanctions Authorities


Tuesday, October 15, 2019

Οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας υποστηρίζουν την τουρκική εισβολή στη Συρία

Ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, πρόεδρος της Βουλής των Λαών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και πρόεδρος του μουσουλμανικού Κόμματος της Δημοκρατικής Δράσης, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ότι η Τουρκία αναγκάστηκε να εισβάλει στη Συρία με την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. 


Saturday, October 12, 2019

Επικίνδυνοι τζιχαντιστές απέδρασαν από Κουρδικές φυλακές

Διεθνή ανησυχία προκαλεί η προοπτική μαζικών αποδράσεων τζιχαντιστών από τις εγκαταστάσεις που πλήττει ο τουρκικός στρατός στη Συρία καθώς μέλη του ISIS κατάφεραν να αποδράσουν από φυλακές στη βορειοανατολική Συρία μετά από επίθεση των τουρκικών δυνάμεων στα στρατόπεδα όπου κρατούνταν.


Αντιμέτωπη με την επιστροφή Τζιχαντιστών στα Δυτικά Βαλκάνια η Κομισιόν

Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης

Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση της Γαλλίδας ευρωβουλευτή της Ομάδας Ταυτότητα και Δημοκρατία DominiqueBilde, ο Επίτροπος Hahn, αποκαλύπτει ότι, είναι εν γνώσει της Κομισιόν η επιστροφή Τζιχαντιστών στα Δυτικά Βαλκάνια και ήδη βρίσκεται σε στενή συνεργασία, με τις χώρες της περιοχής, για την αντιμετώπιση των κινδύνων.



RED ALERT για τζιχαντιστές

Σε συναγερμό οι ελληνικές Αρχές και οι δυτικές υπηρεσίες για τρομοκράτες του ISIS που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Βαλκανίων
Πάνω από 2.000 επιχειρησιακά έμπειροι στον πόλεμο και στο χειρισμό των όπλων ή των εκρηκτικών, ακραίοι οπαδοί και «οπλαρχηγοί» της τζιχάντ είναι έτοιμοι ή ήδη βρίσκονται στα τουρκικά παράλια, και κυρίως στην περιοχή της Σμύρνης, για να περάσουν με κάθε τρόπο στην Ευρώπη. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι διά θαλάσσης από την Ελλάδα. 


Saturday, October 5, 2019

Το παιχνίδι της Άγκυρας με τους μετανάστες, Του Τάσου Παπαδόπουλου

Απ’ ότι όλα δείχνουν ούτε τα ταξίδια των ευρωπαίων αξιωματούχων στην Άγκυρα, ούτε αυτό του Αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για την Μεταναστευτική Πολιτική Γ. Κουμουτσάκου στην τουρκική πρωτεύουσα  θα αποδώσουν καρπούς.

Ήδη ακούσαμε τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών από την Άγκυρα να εκθειάζει την τουρκική στάση στο προσφυγικό πράγμα που σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι κοιμούνται ήσυχοι, μια και τα σύνορά τους έχουν σφραγισθεί και η Ελλάδα έχει επιλεγεί να αποτελεί το πάρκινγκ των ανθρώπινων ψυχών, που με την τουρκική ανοχή μετακινούνται μέσω διακινητών προς τα ελληνικά νησιά.


Thursday, October 3, 2019

Qatar: France's Generous Financer of Mosques, by Giulio Meotti

The Great Mosque of Poitiers, for instance, sits in the vicinity of the site of the Battle of Tours, where Charles Martel, ruler of the Franks, stopped the advancing Muslim army of Abdul al-Rahman in the year 732.



Tuesday, October 1, 2019

Kosovo 2019 early parliamentary election: Citizens want political changes

By IFIMES


The International Institute for Middle-East and Balkan Studies (IFIMES) in Ljubljana, Slovenia, regularly analyses events in the Middle East and the Balkans. IFIMES has prepared an analysis of the current political situation in Kosovo in the light of the early parliamentary election scheduled for 6 October 2019. 

The most relevant and interesting sections from the comprehensive analysis entitled “Kosovo 2019 early parliamentary election: the citizens want political changes” are published below.