Saturday, February 29, 2020

Χάρτης της Τουρκικής τηλεόρασης με «οδηγίες» για τις διαδρομές προς Ελλάδα και Ευρώπη



Χάρτης της Τουρκικής τηλεόρασης με «οδηγίες» για τις διαδρομές προς Ελλάδα και Ευρώπη


Friday, February 28, 2020

Η Ελλάδα έβαλε «βέτο» σε κείμενο στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία

«Βέτο» στο κείμενο δήλωσης που ετοιμαζόταν να εκδοθεί από το ΝΑΤΟ ως στήριξη της Άγκυρας μετά από την επίθεση εναντίον τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, που στοίχισε τη ζωή επισήμως σε τουλάχιστον 33 στρατιώτες, άσκησε το βράδυ η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος».


Sunday, February 23, 2020

Muslim Brotherhood in Libya

© 2020 Counter Extremism Project


Year of Origin: 1949

Place(s) of Operation:Tripoli, Misrata, Benghazi, North Eastern Libya



The Libyan branch of the Muslim Brotherhood (i.e., the Brotherhood) is one of the largest Islamist parties in the country. Brotherhood members in Libya lead the country’srogueIslamist government in Tripoli—known as the Government of National Salvation (GNS)—while also having members in the country’s unity government State Council.* 


Thursday, February 20, 2020

Οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου συγκροτούν μέτωπο κατά της Τουρκίας, Του Κώστα Ράπτη


Ολοένα και περισσότερες ψηφίδες προστίθενται στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Τουρκία, μετά τον πολλαπλασιασμό των μετώπων που ανοίγει η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.


Saturday, February 15, 2020

Η Συμφωνία των Πρεσπών ακυρώνεται; Του Ιωάννη Αμπατζόγλου

Πολύς λόγος γίνεται για το αν ακυρώνεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Φυσικά όλοι εμείς που την θεωρούμε όχι μόνο επαίσχυντη και προδοτική αλλά και τελείως ανιστόρητη και αντιεπιστημονική ισχυριζόμαστε ότι ακυρώνεται.


Tuesday, February 11, 2020

How Qatar Charity inserts itself in European Muslim Affairs, by Daniel Rickenbacher

The Qatar Papers: How Qatar Charity inserts itself in European Muslim Affairs



In 2016, two French journalists Christian Chesnot and Georges Malbrunot received a USB stick containing thousands of files documenting Qatar Charity’s support for a Europe-wide missionary network maintained by the Muslim Brotherhood. 


Wednesday, February 5, 2020

Τα υπερκέρδη της μετανάστευσης, του Δρ. Γιώργου Ρακκά


Το σύγχρονο φαινόμενο της μετανάστευσης καθορίζεται μεταξύ άλλων και από έναν αυτοτροφοδοτούμενο πολλαπλασιαστικό παράγοντα, τις διαστάσεις του οποίου συχνά υποτιμούμε στον δημόσιο διάλογο: Την αγορά που έχει αναπτυχθεί για την υποστήριξή της. Γύρω από την κολοσσιαία μετακίνηση πληθυσμών της εποχής μας έχουν στηθεί διάφορες ‘βιομηχανίες’, από την ανθρωπιστική οικονομία, μέχρι την οικονομία των διακινητών, αλλά και εκείνην των εμβασμάτων, οι οποίες απορροφούν τεράστια κεφάλαια, κάτι που ανατροφοδοτεί και κλιμακώνει περαιτέρω την ίδια την μετανάστευση.



Tuesday, February 4, 2020

Turkey maintains ties to UN-sanctioned individuals, radical groups in Libya, by Nordic Monitor

Turkey has maintained relations with UN-sanctioned individuals and radical groups in Libya including the Al Somood front, the Benghazi Defense Brigades (BDB), and the Libyan Islamic Fighting Group (LIFG) while it has been transporting jihadist fighters to Libya.



Sunday, February 2, 2020

Εμπιστευτική έκθεση της ΕΕ προειδοποιεί για νέα μεταναστευτική κρίση από τη Λιβύη

Το 2019 οι μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη προς την Ευρώπη παρουσιάζουν συνεχώς αυξητική τάση

Για πιθανή ανθρωπιστική κρίση στη Λιβύη και νέες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ, στην εμπιστευτική εξαμηνιαία έκθεση που απεστάλη στις 16 Ιανουαρίου από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφαλείας της ΕΕ.