Sunday, November 17, 2013

Σύντομη αναφορά για την τρομοκρατική προκήρυξη, του Ιωάννη Μιχαλέτου

Η 18σέλιδη "τρομοκρατική" προκήρυξη της 16ης Νοεμβρίου του 2013 σχετικά με τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.


Καταρχάς, είναι η πρώτη περίπτωση που σε τρομοκρατική προκήρυξη δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά για την επιχειρησιακή δράση της δολοφονικής επίθεσης ή/και την προετοιμασία της, ή ακόμα και δευτερεύοντες λεπτομέρειες οι οποίες δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, ούτως ώστε να μπορούν οι Αστυνομικές Αρχές να πιστοποιήσουν πλήρως την γνησιότητα ή όχι της προκήρυξης. Με απλά λόγια δεν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο το οποίοι να επικυρώνει ότι ο συντάκτης της προκήρυξης γνωρίζει οτιδήποτε για τη δολοφονική επίθεση παραπάνω από ότι είναι γνωστό στον οποιοδήποτε πολίτη που παρακολουθεί το θέμα.


Επιπροσθέτως, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, η υφή και η δομή γραφής της προκήρυξης είναι καθαρά "δημοσιογραφικού τύπου" γεγονός που περιπλέκει την όλη ανάλυση επί της καταστάσεως σε σύνθεση με την ανωτέρω παρατήρηση για την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου που να ταυτοποιεί τον συντάκτη με την τρομοκρατική ομάδα και τη δράση της. 


Τέλος εάν και σαφέστατα ο συντάκτης του κειμένου υπονοεί ότι η δολοφονία των μελών της Χ.Α έγινε ως αντεκδίκηση για τη δολοφονία του Φύσσα, δεν υπάρχει δικαιολόγηση για την προετοιμασία της ενέργειας που έγινε πριν από αυτήν δολοφονία, καθότι η μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στο Νέο Ηράκλειο είχε κλαπεί μήνες πριν και σε φαινομενικά ανύποπτο πολιτικά χρόνο. 


Σχόλια περί "επαγγελματία εκτελεστή"Ο γράφων σε σχετικούς σχολιασμούς σε ΜΜΕ αναφέρθηκε σε "επαγγελματία εκτελεστή". Παρότι σε ορισμένες παρεμβάσεις διευκρινίστηκε ευκρινώς τι σημαίνει ο όρος "επαγγελματίας" θα επιχειρηθεί εν συντομία μια ακόμη παρατήρηση επί τούτου για διασαφήνιση.Επαγγελματίας-τρομοκράτης-εκτελεστής, είναι αυτός που έχει ως πλήρη οικονομική δραστηριότητα την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων . Χρηματοδοτείται από τη δράση της τρομοκρατικής ομάδας και εκπαιδεύεται να σκοτώνει. 

Σε ότι αφορά την καθαρή επιχειρισιακή δράση ακολουθεί ένα απόσπασμα από ένα εξειδικευμένο και αξιόπιστο σάιτ Έλληνα ερευνητή επί του θέματος
ΠΗΓΗ http://combatraining.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4477.html


"Αν παραβλεπουψε το καθαρα ηθικο και ανθρωπιστικο κομματι της εκτελεσης-δολοφονιας και σταθουμε στο  τεχνικο τμημα αυτης, μπορουμε να κανουμε καποιες διαπιστωσεις οι οποιες σε καμμια περιπτωση δεν μπορουν να ανταποκρινονται στην πραγματικη διαθεση της στιγμης του δραστη, αφου θα πρεπει να τον γνωριζουμε .

Απο την σκοπια λοιπον του τριτου, του συμβατικου θεατη, οι διαπιστωσεις αλλα και ερωτηματικα που προκυπτουν ειναι μεταξυ αλλων και τα παρακατω:

Ο δραστης ξεκινησε να πυροβολει απο μια αποσταση περιπου 10 μετρων.

-Αποσταση απολυτως φυσιολογικη και ικανη να χρησιμοποιηθει με το οπλο το οποιο ειχε στην διαθεση του.

-Ο δραστης  κινειται κρατωντας το οπλο προτεταμενο και με τα δυο χερια.(αυτο ειναι εμφανεστατο στο βιντεο )

Το κρατημα του οπλου με ενα ή δυο χερια δεν ειναι ζητημα προς συζητηση - διερευνηση αυτη την στιγμη, αφου κανεις δεν γνωριζει ποιο ηταν το σχεδιο πυρων του.

Σε καμμια περιπτωση δεν αποτελει σημειο παραδοχης ικανοτητος-ανικανοτητος, αφου η αστυνομικη εκπαιδευση δεν μπορει να εχει την ιδια μορφη και υποβαθρο που εχει η εκπαιδευση ενος ανταρτη.

Ο αστυνομικος πρωτα νοιαζεται για τον περιγυρο της σκηνης, και μετα για την απειλη, κατι που δεν μπορει να ισχυει για εναν τρομοκρατη.

-Η αποσταση που ξεκινα τα πυρα ειναι απολυτως δικαιολογημενη αφου ειναι πιστη εφαρμογη του κανονα ασφαλειας γνωστου ως ο ..λοχιας Τιλερ.

Ουσιαστικα ο δραστης προκαλει την αντιδραση της ομαδος ετσι ωστε να αποφυγη τυχον αντεπιθεση εναντιων του απο την οποια δεν θα μπορουσε να ξεφυγη.

Ειναι η γνωστη ως αντιδραση των 7.5 μετρων.

Ο δραστης γνωριζει απο συμπεριφορα του ανθρωπινου σωματος.....Αν υπαρχει ενα σκοτεινο σημειο και αυτο καλυπτεται απο το..... δενδρο, ειναι σε ποιο τμημα του τομεα διαφυγης εριξε ο δραστης και δεν πετυχε τον μονο διασωθεντα.

Αυτο ειναι ενα σημειο προς συζητηση αλλα παραμενει επτασφραγιστο μυστικο του δραστη μεχρι να συλληφθει και να φωτισει αυτη την σκηνη και φυσικα ολοκληρη την ενεργεια του."Επιπλέον οι βασικές αρχές του "Close Quarters Combat assault" είναι -Πληροφορίες πριν την επιχείρηση

-Αιφνιδιασμός

-Ταχύτητα

-Θανάσιμη βία

-Ασφαλής Διαφυγή 


Όλες οι παραπάνω χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν στην εντέλεια από τους δράστες.Στο εγχειρίδιο του "αστικού ανταρτοπολέμου του Μαριγκέλα", αναφέρεται ρητώς ότι "Το βασικό όπλο του αντάρτη πόλεως πρέπει να είναι το ελαφρύ ημιαυτόματο όπλο...ο αντάρτης θα πρέπει να το χειρίζεται το όπλο αυτό άριστα προσαρμοσμένο στη δική του ιδιοσυγκρασία...ο αντάρτης πρέπει να κάνει οικονομία πυρός και να βάλει για να σκοτώσει από πολύ κοντινή απόσταση".

Σε γενικές γραμμές σε ότι αφορά την προκήρυξη είναι νωρίς για να διαπιστωθεί ή όχι η γνησιότητα της, με ενδεχόμενο βεβαίως ο συντάκτης να συμμετέχει σε ένα εντελώς αποκλεισμένο πυρήνα του τρομοκρατικού δικτύου. Σε ότι αφορά την "επαγγελματικότητα ή όχι" του δράστη οι πράξεις του μιλούν από μόνες τους, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να συντελεστούν δίχως επιτυχία εάν δεν είχε προβεί ο ίδιος σε αλλεπάλληλες οργανωμένες εγκληματικές και δολοφονικές ενέργειες στο παρελθόν.  


Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Αστυνομία από το τέλος του 2009 έως και τη σήμερον έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες εις βάρος τρομοκρατικών δικτύων και πιο συγκεκριμένα ενάντια σε "επιχειρησιακά στελέχη " αυτών, με συνέπεια την σημερινή εποχή ελάχιστοι εξ'αυτών να μην βρίσκονται έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Εκτιμάται και βάση τη κοινή λογική ότι οι υπόλοιποι είναι υπό την επιτήρηση είτε άμεση είτε έμμεση των Αρχών. 


Σ.Σ.  R.I.M.S.E.


Ο παρόν ιστοχώρος δεν αποτελείται από "αυτόκλητους ειδήμονες" ούτε "σεναριογράφους".


Ο γράφων εμφανίζεται μόνο όταν τον καλούν και διευκρινίζει σε κάθε περίπτωση ότι πρόκειται για προσωπικές εικασίες και σκέψεις με βάση τα ελάχιστα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν, όπως στην περίπτωση των πρόσφατων γεγονότων της τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι αναλύσεις περιορίζονται σε συγκεκριμένους και εξειδικευμένους τομείς και δεν "απλώνονται" κατά το είθισται αρθρογράφων Κυριακάτικων εκδόσεων (Λόγου χάρη) σε θέματα εσωτερικής-διεθνούς πολιτικής, ασφάλειας, οικονομίας,  τραπεζικής, Ευρωπαικής Ένωσης, μάνατζμέντ, τέχνης, επικοινωνίας, λογοτεχνίας, λόμπινγκ, παραπολιτικών δραστηριοτήτων, κτλ. κτλ.Προσέτι, η αξία αυτή καθαυτή,  των κατά καιρούς αναλύσεων έχει αναγνωριστεί τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο από διεθνείς φορείς, οργανισμούς και κέντρα ερευνών. Παρότι η περιαυτολογία είναι κάτι που δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση, είναι χρήσιμο να εκφράζονται κατά καιρούς τέτοιες διευκρινίσεις ούτως ώστε να αποτρέπονται ανούσια σχόλια.