Wednesday, January 7, 2015

Επίθεση στο Παρίσι,του Ιωάννη Μιχαλέτου


Οι Δυτικές χώρες πληρώνουν τα επίχειρα διαπλοκής, ανοχής, συναλλαγής ακόμα και συνενοχής με το εξτρεμιστικό Ισλάμ.

Κανένα έλεος πλέον στους Ισλαμοφασίστες.

Απαιτείται πλήρης εκρίζωση του φαινομένου με "αδρανοποίηση" όλων των διαχειριστών εξτρεμιστικών δικτύων στην Ευρώπη.








Η επίθεση στο Παρίσι έγινε από άτομα με πολύ καλή στρατιωτική εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων που έδρασαν σε ένα καλά φυλασσόμενο σημείο της Γαλλικής πρωτεύουσας, το οποίο λόγω των προηγουμένων απειλών εις βάρος του περιοδικού, είχε διακριτική αστυνομική φύλαξη. 

Οι δράστες φαίνονται έμπειροι,τουτέστιν έχουν πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν και κατά τα φαινόμενα σε χώρες που υπάρχει πολεμική δράση (Λ.χ Συρία, Ιράκ)

Οι δράστες διέφυγαν προς τα Ισλαμοκρατούμενα βόρεια προάστια των Παρισίων, γεγονός που δείχνει και το δίκτυο κάλυψης που διαθέτουν.


Παρόλα αυτά ο αιφνιδιασμός των τοπικών αρχών ήταν πλήρης, ενώ οι δράστες είχαν πλήρη πληροφόρηση για το εγγύς περιβάλλον, είχαν φροντίσει την ασφαλή διαφυγή τους και δολοφόνησαν τους στόχους τους έχοντας πιθανώς έγκυρη πληροφόρηση ότι θα βρίσκονταν στα γραφεία τους εκείνη την ώρα. 


Η όλη "επιχείρηση" κράτησε περί τα 200 δευτερόλεπτα με τρομερή ακρίβεια βολών εκ μέρους των δραστών. Δεν "έριξαν" στο ψαχνό, αλλά επί συγκεκριμένων στόχων 1-3 βολές τη φορά, ψάχνοντας για τον επόμενο κάθε φορά. Προφανώς "είχαν προβάρει" την όλη επιχείρηση αρκετές φορές και είχαν απομνημονεύσει τα πρόσωπα των στόχων, όπως και γνώριζαν το εσωτερικό των γραφείων. 



Το κράτος της Γαλλίας φάνηκε απροετοίμαστο για τέτοιου είδους επιθέσεις (παρ'όλη τη κινητοποίηση που υπήρξε μετά την άνοδο του"Ισλαμικού κράτους") που έρχονται ύστερα από πολλαπλά κρούσματα δολοφονικών επιθέσεων από Ισλαμιστές σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Βέλγιο, Βρετανία αλλά και απόπειρες σε πλείστα άλλα κράτη τους τελευταίους μήνες. 


Είναι δεδομένο ότι οι τρομοκράτες θα επιχειρήσουν νέα χτυπήματα και για αυτό το λόγο εκ των πραγμάτων αυξάνεται ο συναγερμός και για την Ελλάδα-κανένα κράτος δεν είναι ασφαλές από τη δράση τους. 



Επιπλέον το χτύπημα αυτό θα επιφέρει και πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία , αλλά και την υπόλοιπη Ε.Ε.