Tuesday, January 13, 2015

Φετφά απαγορεύει τους χιονανθρώπους στη Σαουδική Αραβία!



Απαγορεύονται οι χιονάνθρωποι στη Σαουδική Αραβία! Αυτό υποστήριξε μια φετφά( γνωμοδότηση Μουσουλμάνου λόγιου) που εκδόθηκε από τον ιμάμη Mohammad Saleh Al Minjed, σύμφωνα με την οποία το να φτιάχνονται “γλυπτά” από χιόνι που να απεικονίζουν ανθρώπους ή ζώα είναι μια πρακτική αντίθετη με το Ισλάμ!  Η μόνη εξαίρεση, αναφέρει η Gulf News, είναι τα “γλυπτά” από χιόνι που απεικονίζουν άψυχα αντικείμενα, όπως τα πλοία, τα φρούτα ή τα σπίτια.


Άμεση  ήταν η αντίδραση στη φετφά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), ενώ η κυβέρνηση στο Ριάντ δεν έχει  ακόμη σχολιάσει. Οι χιονάνθρωποι '' δεν έχουν καμία αξία στην παράδοση μας και εκείνοι που είναι γοητευμένοι από τη Δύση πρέπει να μιμηθούν τις εφευρέσεις του, όχι την κουλτούρατης '', γράφει ένας μπλόγκερ. Αλλά ένας άλλος λέει: '' Έχουμε χιόνι για λίγες μέρες, ίσως και ώρες, και υπάρχει πάντα κάποιος που θέλει να μας στερήσει τη χαρά και την ψυχαγωγία. Φαίνεται ότι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να καθίσουμε και να πιούμε έναν καφέ ''.

Πηγή:  http://www.adnkronos.com/aki-it/religione/2015/01/12/fatwa-vieta-pupazzi-neve-arabia-saudita-sono-contrari-all-islam_uEqbVvzbLJnMt2KAji2PMP.html?refresh_ce

Μετάφραση: Ανδρέας Μπανούτσος