Saturday, January 26, 2019

Επίκεντρο δράσης “Μουσουλμανικής Αδελφότητας” η Τουρκία… είναι ευρύτερη η απειλή

dpoint | 26/01/2019 10:52, LINK: https://www.defence-point.gr/news/epikentro-drasis-tis-moysoylmanikis-adelfotitas-i-toyrkia-einai-eyryteri-i-apeiliΈνα θέμα το οποίο δεν έχει λάβει την προσοχή που θα του άρμοζε σε σχέση με τη σημασία του για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη «γειτονιά» της Νοτιοανατολικής Ευρώπης τουλάχιστον, είναι η λειτουργία της Τουρκίας ως του επίκεντρου της προπαγανδιστικής δραστηριότητας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία έχει συγκεκαλυμμένα εξτρεμιστικά ισλαμιστικά χαρακτηριστικά…
Η μεταφορά στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, της δραστηριότητας πολλών τηλεοπτικών σταθμών που σχετίζονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ξεκίνησε μαζικά μετά την ανατροπή το 2013 στην Αίγυπτο του Μοχάμεντ Μόρσι που ανήκε στις τάξεις των «Αδελφών», από τον σημερινό πρόεδρο, στρατάρχη εν αποστρατεία, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.


Στην τουρκική μεγαλούπολη συνωστίζονται κάθε λογής πρόσωπα που συνδέονται με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και την ιδεολογία τους, οι οποίοι από τη νέα τους έδρα προπαγανδίζουν με μεγαλύτερο φανατισμό από ποτέ το μήνυμά τους, επιδιώκοντας τη διασπορά του στην ευρύτερη περιοχή, πέραν του βασικού -όπως εμφανίζεται- στόχου, αυτού της αποκατάστασης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία στη χώρα των Φαραώ…

Μια περιοχή η οποία είναι επιρρεπής στη βία, όπως είναι γνωστό, καθώς σε αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί των Βαλκανίων. Το καθεστώς Ερντογάν είναι βασικός υποστηρικτής και χρηματοδότης της δραστηριότητάς τους, έχοντας ως «πλάτη» το Εμιράτο του Κατάρ, που επιδεικνύει ζωηρό ενδιαφέρον για κάθε λογής επιχειρηματικές δραστηριότητες, άλλη μια διάσταση της στρατηγικής με στόχο τη διείσδυση στην περιοχή.Η δραστηριότητα των Αδελφών Μουσουλμάνων στον τομέα της ισλαμιστικής προπαγάνδας με πασιφανή αντιδυτικά χαρακτηριστικά ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2011, κατά διαβολική… σύμπτωση στη δεκαετή επέτειο της «αραβικής άνοιξης» στην Αίγυπτο, των «αυθόρμητων» δηλαδή εξεγέρσεων που συντάραξαν τον αραβικό κόσμο στις αρχές του 2011 και ιδιαίτερα αυτή που συνέβη στην Αίγυπτο τον Σεπτέμβριο του έτους αυτού, η οποία έφερε στην εξουσία τον Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο σταθμός έκλεισε τον Ιούλιο του 2013 στην αντεπανάσταση που «εκθρόνισε» τον Μόρσι και επιχειρήθηκε η μεταφορά της δραστηριότητας στην Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη αυτή απόπειρα με επίκεντρο την Τουρκία, συμπεριλάμβανε τη μετονομασία του σταθμού σε AhrarMisr 25 (“Free Men of Egypt 25”) αποδείχθηκε ανεπιτυχής και ο σταθμός «έσβησε» σταδιακά, οδηγούμενος στο κλείσιμό του.

Το 2013 ξεκίνησε και η δεύτερη απόπειρα ίδρυσης τηλεοπτικού σταθμού της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τουρκία. Το Rabea TV ήταν πρώτο, στις εκπομπές του οποίου υπήρχαν ανοιχτές εκκλήσεις δολοφονίας του Σίσι. Ακολούθησε σειρά άλλων τηλεοπτικών δικτύων με παρόμοιο περιεχόμενο. Μόνο μερικά επεβίωσαν.

Ειδικά ο υπό γαλλικό έλεγχο δορυφόρος Eutelsat, διέκοψε την αναμετάδοση του κηρύγματος μίσους δικτύων όπως τα Al-Thawra, Misr Alan, αλλά και το ίδιο το Rabea TV. Πολλά έκλειναν βέβαια και λόγω της αδυναμίας αυτόνομης οικονομικά λειτουργίας τους.

Σήμερα, από την Κωνσταντινούπολη εκπέμπουν το πρόγραμμά τους τα ακόλουθα δίκτυα που σχετίζονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα: Τα πολιτικά κανάλια Watan, Mekameleen, Elsharq και Channel 9, αλλά και το θρησκευτικού περιεχομένου Dawah TV.

Το δίκτυο Watan έχει σαν στόχο τον σκληρό πυρήνα των μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το Elsharq που ανήκει στον πρώην προεδρικό υποψήφιο την Αίγυπτο, Αϊμάν Νουρκαι το Mekameleen, τα οποία έχουν σαν στόχο την αιγυπτιακή νεολαία που συμμετείχε στην εξέγερση του Ιανουαρίου 2011.

Τέλος, το Channel 9 στοχεύει γενικά στο αραβικό ακροατήριο με θεματολογία μη εστιασμένη στην «αιγυπτιακή υπόθεση». Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως, είναι η συστηματική προαγωγή της τζιχαντιστικής – εξτρεμιστικής ισλαμιστικής ιδεολογίας, του άκρατου αντισημιτισμού, αλλά και της έμμεσης προσπάθειας αιτιολόγησης της δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων όταν αυτές έχουν ισλαμιστικά κίνητρα! Και όλα αυτά από την Τουρκία!

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η «διστακτικότητα» των δικτύων αυτών να αποκαλύψουν τις πηγές χρηματοδότησής τους, αλλά και το ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες. Η απάντηση είναι γενικής φύσεως, δηλαδή ότι χρηματοδοτούνται από «επιχειρηματίες» που ασπάζονται την ιδεολογική «γραμμή». Οι υποψίες και οι ενδείξεις όμως είναι σαφείς, ότι πηγή χρηματοδότησης είναι κυρίως το Εμιράτο του Κατάρ…Με τη μορφή διατεταγμένης υπηρεσίας, κεντρικός στόχος είναι πάντα ο ηγέτης της Αιγύπτου τον οποίον επιχειρούν να τον παρομοιάσουν ως έναν δικτάτορα ίδιον με τον… Χίτλερ! Φροντίζουν να διακινούν και τη χειρότερη «προσβολή» για ακραίας ιδεολογίας ισλαμιστικούς πληθυσμούς, ότι η μητέρα του ήταν Εβραία! Αυτό ήταν η εισαγωγή για να ζητήσει live τη δολοφονία του τον Ιανουάριο του 2015 στον τηλεοπτικό σταθμό Rabea TV, ο σεΐχης Salama Abdel Qawi, σύμβουλος του Μοχάμεντ Μόρσι για τα θρησκευτικά ιδρύματα. Όποιος σκοτώσει τον Αιγύπτιο ηγέτη, θα έχει κάνει μια καλή πράξη που θα τον φέρει πολύ κοντά στον Αλλάχ! Ισλαμιστική παράνοια σε όλο της το μεγαλείο…

Οι ίδιες πηγές έχουν καλέσει ανοιχτά για τρομοκρατικές επιθέσεις σε κάθε λογής στόχους στην Αίγυπτο, όπως δημοσιογράφους, ξένα συμφέροντα (π.χ. εταιρίες), διπλωμάτες και τουρίστες. Αν τολμήσεις να υποστηρίξεις τον Σίσι, η ετυμηγορία είναι δεδομένη: ΘΑΝΑΤΟΣ!

Η διασποράς της τζιχαντιστικής ιδεολογίας είναι μια ζωτική απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και παγκόσμια. Όταν όλα ανάγονται στις «κατακτήσεις» που οφείλει να κάνει ο «καλός μουσουλμάνος» για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση «την ημέρα της κρίσεως» και πως οφείλει να πηγαίνει στον πόλεμο σαν να πηγαίνει… στον γάμο του, ελπίζοντας να πεθάνει σαν «μάρτυρας», δε χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία για να εξηγηθεί το μέγεθος της απειλής.

Κι όταν όλα αυτά εκπέμπονται πλέον από την Τουρκία, είναι πασιφανές για την ελληνική εθνική ασφάλεια, ότι οι στόχοι του καθεστώτος Ερντογάν ΔΕΝ μπορούν να ερμηνευθούν αποκλειστικά με βάση το τουρκικό εθνικό συμφέρον και τον νεοθωμανισμό, αλλά εμπεριέχουν μια ενδεχομένως ακόμα πιο επικίνδυνη διάσταση: Τους «σκοπούς της ζωής του καλού μουσουλμάνου», που έχει μια ψυχοσύνθεση η οποία δίνει προτεραιότητα στον θάνατο και όχι στη ζωή.

Όποιος νομίζει ότι στην Ελλάδα είμαστε προστατευμένοι και το θέμα δεν μας αφορά, είναι καταδικασμένος να ξυπνήσει κάποια στιγμή βίαια από τον λήθαργο και αν ανακαλύψει την πραγματικότητα με τη χαρακτηριστική ελληνική καθυστέρηση μερικών δεκαετιών… Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά, διότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει παρουσία και στην Ελλάδα. Μην υποκρινόμαστε μετά ότι δεν ξέραμε…

Με πληροφορίες από το MEMRI TV