Saturday, January 5, 2019

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η αμφιλεγόμενη τουρκική ΜΚΟ «ΙΗΗ»;

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η αμφιλεγόμενη τουρκική ΜΚΟ «ΙΗΗ»;

Tου Μάκη Μυλωνά

Μια υπερσυντηρητική μουσουλμανική οργάνωση, η οποία δρα ως το μακρύ χέρι του συστήματος Ερντογάν






Η τουρκική ΜΚΟ İHH δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό στα social media από κάποια δράση της στην Αθήνα





Tο πρωί της 31ης Δεκεμβρίου του 2018, η τουρκική ΜΚΟ «İHH İnsani Yardım Vakfı» δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό στα social media από κάποια δράση της στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη σχετική περιγραφή των φωτογραφιών, μέλη της οργάνωσης βρέθηκαν στην Αθήνα και μοίρασαν χειμωνιάτικα ρούχα και χρηματική βοήθεια(!) σε πρόσφυγες. 



Παραδόξως, η ακριβώς τοποθεσία της δράσης δεν αναφέρεται, αν και στις φωτογραφίες μπορεί κανείς να διακρίνει αναρτημένο το σχετικό λάβαρο της οργάνωσης με την υποσημείωση «Δεκέμβριος 2018-Ελλάδα».



Αν κανείς ανατρέξει στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης θα εντοπίσει ότι η συγκεκριμένη δράση έχει προαναγγελθεί από τις 3 Δεκεμβρίου, με την Ελλάδα να αποτελεί τη μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα. 


Οι υπόλοιπες χώρες/περιοχές είναι το Αφγανιστάν, το Κιργιστάν, η Δημοκρατία των Αλτάι στη Ρωσία, η Μογγολία, το Καζακστάν, η Κριμαία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, η Σερβία, η Υεμένη, ο Λίβανος και η Αίγυπτος.






MORE: https://www.athensvoice.gr/politics/507588_drastiriopoieitai-stin-ellada-i-amfilegomeni-toyrkiki-mko-iii?fbclid=IwAR0Wt-bgGqnd4WqPWfegWVbl0Nve5FHFFHupT6I-fwRxKDqAphp6Yf58p_g