Wednesday, December 25, 2019

Ο Ερντογάν υποχείριο του Κατάρ – Είμαστε στόχος της Αδελφότητας, του Στέφανου Μυτιληναίου


Μιλώντας στη «Φωνή της Ελλάδας», της δημόσιας ραδιοφωνίας και στον δημοσιογράφο Θανάση Χούπη, ο διπλωματικός συντάκτης Στέφανος Μυτιληναίος εξήγησε την κατάσταση στη Λιβύη, μίλησε για τα σχέδια Ερντογάν για τη δημιουργία τουρκικού ψευδοκράτους στην αφρικανική χώρα, με πληθυσμό αυτής της «οντότητας» τη μεγάλη τουρκική μειονότητα στη Λιβύη, για τον ρόλο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως συντονίστριας αυτών των πολιτικών.





Ο Στέφανος Μυτιληναίος αναφέρθηκε ακόμα στην επιθυμία των αραβικών ελίτ να συμμαχήσουν με το Ισραήλ, στη σημασία του υποθαλάσσιου αγωγού East Med και σε πρόσφατες προσπάθειες υπονόμευσης και ακύρωσής του, στον εποικισμό της βόρειας Συρίας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τουρκομμογγολικούς πληθυσμούς από την κεντρική Ασία και τη δυτική Κίνα.

«Το Κατάρ δεν είναι υποχείριο του Ερντογάν, ο Ερντογάν είναι υποχείριο του Κατάρ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Μυτιληναίος, τονίζοντας πως το μικρό εμιράτο «αγοράζει» δυτικούς πολιτικούς και τους μετατρέπει σε πράκτορες των συμφερόντων του, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές που περιμένουμε στη χώρα μας δεν μπορούν να είναι ασυμβίβαστοι με τα γεωπολιτικά συμφέροντά μας.

Ο διπλωματικός συντάκτης επέρριψε βαριές ευθύνες και στην Ιταλία για την κρίση στη Λιβύη, την οποία κατηγόρησε για διπλό παιχνίδι με τους Τούρκους στα ενεργειακά και για αντισυμμαχική συμπεριφορά στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκπομπή μεταδόθηκε δορυφορικά και μέσω διαδικτύου στην ελληνική διασπορά, την αναδημοσιεύουμε και για το ελληνικό κοινό:


https://youtu.be/pex5a3Le4rY