Thursday, April 30, 2020

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε να επιτεθεί σε αμερικανική βάση στη Γερμανία – Συνελήφθησαν τέσσερις

Πυρήνας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαρθρώθηκε από τις γερμανικές Αρχές. Η γερμανική Αστυνομία συνέλαβε τέσσερις υπόπτους με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.





Οι ύποπτοι συνελήφθησαν νωρίς τη Μεγάλη Τετάρτη σε διάφορα σημεία στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

Οι συλληφθέντες είναι οι Αζιζτζόν Μπ. (Azizjon B.), Μουχαμανταλί Γκ. (Muhammadali G.), Φερχοντσόχ Κ. (Farhodshoh K.) και Σουνατουλόχ Κ. (Sunatullokh K.), όλοι πολίτες του Τατζικιστάν.

Οι Αρχές δεν έδωσαν τα επίθετά τους στη δημοσιότητα για λόγους ασφαλείας.

Αρχηγός τους είναι ένας συμπατριώτης τους, ο 30χρονος Ραβσάν Μπ. (Ravsan B.) που εκτίει ποινή φυλάκισης από τον Μάρτιο του 2019.

Σε όλους ασκήθηκαν διώξεις για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με τις γερμανικές εισαγγελικές Αρχές, οι συλληφθέντες εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος τον Ιανουάριο του 2019 και διατάχθηκαν να συγκροτήσουν πυρήνα της οργάνωσης στη Γερμανία.

Η ομάδα αρχικά σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια τρομοκρατική επίθεση στο Τατζικιστάν, αλλά αργότερα άλλαξαν σχέδια και αποφάσισαν να χτυπήσουν στη Γερμανία.

Στόχοι τους ήταν οι αμερικανικές αεροπορικές βάσεις και ένα πρόσωπο που ασκούσε κριτική στο Ισλάμ.

Λέγεται ότι βρίσκονταν σε επαφή με δύο υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, το ένα στη Συρία και το άλλο στο Αφγανιστάν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων είχε περιέλθει οπλισμός και πυρομαχικά για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους, ενώ είχαν διαταχθεί από τον φυλακισμένο Ραβσάν να κατασκευάσουν και έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Για την επίτευξη και χρηματοδότηση των σχεδίων τους, ο Ραβσάν λέγεται ότι είχε αποδεχθεί συμβόλαιο εκτέλεσης ύψους 40.000 δολαρίων, για να σκοτώσει ένα πρόσωπο στην Αλβανία, αλλά η «δουλειά» αυτή ματαιώθηκε.