Thursday, July 9, 2020

Η Τουρκία έστειλε τζιχαντιστές στο Μαλί

Η Τουρκία έστειλε 800 Σύριους τζιχαντιστές στο Μαλί για να ενταχθούν στην ISIS.






Ο Αλγερινός ιστότοπος ειδήσεων “Al-Ain” αναφέρει πως σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες η Τουρκία έστειλε 800 μισθοφόρους μαχητές από τη Συρία για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS στο βόρειο Μαλί για να επεκτείνει την επιρροή του ακόμη και στην περιοχή Σάχελ της Αφρικής Σαχέλ και στη Δυτική Αφρική.
Η Τουρκία εξήγαγε εξτρεμιστές από τη Συρία στο βόρειο Μάλι μέσω Bab al-Mandab από την Υεμένη και τη Σομαλία.

Η Τουρκία έχει σημαντική επιρροή στη Σομαλία, είτε μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας είτε μέσω υποστήριξης στις ένοπλες πολιτοφυλακές.


ΕΠΙΣΗΣ



Τυνησία,Σομαλία, Κατάρ μειοψήφισαν και στήριξαν την Τουρκία για λιβυκό στην Αραβική Λίγκα.Καταψήφισαν την πρόσφατη απόφαση της Αραβικής Λίγκα που επικυρώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία αναφορικά με τον αφοπλισμό πολιτοφυλακών,την απέλαση των ξένων μισθοφόρων και των ξένων δυνάμεων που τους υποστηρίζουν (Tουρκία / NΑΤΟ) και η εφαρμογή εκεχειρίας για τη διοργάνωση διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα ΟΗΕ.

Η Τυνησία στήριξε την Τουρκία. Η Τυνησία είναι διχασμένη και γι αυτό έχει επαμφοτερίζουσα στάση. 


Ενώ ο Πρόεδρος της χώρας Kaïs Saïed δήλωσε στην επίσκεψή του στη Γαλλία πως ο GNA έχει μια πρόσκαιρη νομιμοποίηση και πρέπει ν΄αντικατασταθεί οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ghannouchi συνιδρυτή του ισλαμικού κόμματος Ennahda και Προέδρου της Βουλής που είπε:η Al-Wefaq είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη. Επίσης είναι η χώρα από όπου ξεκίνησε η λεγόμενη Αραβική Άνοιξη που κατέληξε στο διεθνές τζιχάντ και στο μακελειό στη Συρία. 


Είναι η χώρα του Μαγκρέμπ που έστειλε τους περισσότερους ξένους τζιχαντιστές και πολέμησαν στη Συρία πάνω από 6.000 τουλάχιστον. 


Το Κοινοβούλιο της κυριαρχείται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του Κόμματος (Ennahda). Όσο για τη Σομαλία έχει υποταχθεί από την Τουρκία που εκμεταλλεύεται τον πλούτο της (πρώτες ύλες). Το Κατάρ είναι πάγιος σύμμαχος του GNA και του Ερντογάν όπως ήταν και στο συριακό.