Thursday, September 25, 2014

Oι 12 χρηματοδότες της ισλαμικής τρομοκρατίας


Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την Τετάρτη κατονόμασε 11 άνδρες και μια Μ.Κ.Ο ως υποστηρικτές της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων οκτώ άτομων που φέρεται να έχουν βοηθήσει τις ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες ISIS και Jabhat al-Nusra στη Συρία.






Σε χθεσινή ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι τα άτομα που κατονομάζει έχουν εργαστεί «για την αποστολή οικονομικής και υλικής υποστήριξης προς τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία και αλλού.»


Ο χαρακτηρισμός αυτών των προσώπων ως «Ειδικοί Παγκόσμιοι Τρομοκράτες» επιτρέπει στις ΗΠΑ να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους, ενέργεια που μπορεί να τερματίσει την δράση αυτών των ατόμων και οργανισμών».


Μεταξύ αυτών ήταν δύο κατανομαζόμενοι ως αξιωματούχοι της ISIS: Ο Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili, επίσης γνωστός ως Omar al-Shishani, περιγράφεται από τις ΗΠΑ ως Γεωργιανός που ζεί εντός Συρίας με ηγετική στρατιωτική θέση στην ISIS και θεωρείται ως ο σχεδιαστής μιας σειράς επιθέσεων.


Ο δεύτερος ονομάζεται Tariq Bin-al-Tahar Bin al Falih al-’Awni al-Harzi,και φέρεται να έχει εργαστεί για να αντλήσει κεφάλαια και να στρατολογήσουν μαχητές για την ισλαμική τρομοκρατική ομάδα.


Έξι άλλοι εντοπίστηκαν να ενεργούν ως πράκτορες για λογαριασμό της Αλ Κάιντα, της Συρίας θυγατρική της Jabhat al-Nusra, ή άλλες συνδεδεμένες ομάδες.



Αυτοί είναι οι ακόλουθοι: Ο Τούρκος Hamad Awad Dahi Sarhan al-Shammari, “Abd al-Aziz Aday Zimin al-Fadhil,Ashraf Muhammad Yusuf, Abd al-Malik Muhammad Yusuf, Uthman” Abd al-Salam, Fatih Hasar, και Ιμπραήμ Ίσα Χατζή Μοχάμεντ αλ-Μπακρ, ο οποίος πιστεύεται ότι ζεί στις περιοχές των φυλών στο Πακιστάν.



Η φιλανθρωπική οργάνωση που προστίθεται στη λίστα είναι η Hilal Ahmar της Ινδονησίας (HASI), το φιλανθρωπικό ίδρυμα θεωρείτε πτέρυγα της Αλ Κάιντα που συνδέεται με την τρομοκρατική ομάδα Jemaah Islamiya. 



Η υπηρεσία είπε ότι η Μ.Κ.Ο λειτουργεί από το 2012 ως κάλυψη για την στρατολόγηση πολλαπλών μαχητών για το μέτωπο της Συρίας , και έχει επίσης συμβάλει στην μεταφορά κονδύλιων για την οργάνωση Jemaah Islamiya.