Tuesday, September 9, 2014

Σοκ από ανακοίνωση του ΟΗΕ: Οι τζιχαντιστές του ISIS χρησιμοποιούν παιδιά σαν βομβιστές αυτοκτονίας

Σοκάρει η ανακοίνωση του ΟΗΕ για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν παιδιά ως βομβιστές αυτοκτονίας, δήλωσε αργά χθες το βράδυ εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.
Αγόρια ακόμη και 12 ετών υποχρεούνται να χρησιμοποιούν όπλα, να φυλάσσουν χώρους στρατηγικής σημασίας και να συλλαμβάνουν αμάχους, δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη η Λεϊλά Ζερουγκούι, ειδική αντιπρόσωπος για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις του γγ του ΟΗΕ.
“Άλλα παιδιά χρησιμοποιούνται και ως καμικάζι”, πρόσθεσε η ίδια.
‘Εως και 700 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί στο Ιράκ από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.
Το ΙΚ έχει “ιδρύσει” χαλιφάτο σε τμήματα της βόρειας Συρίας και του Ιράκ.
Η Ζερουγκούι εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την πλήρη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής που επιδεικνύουν ένοπλες εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία.


Διαβουλεύσεις του Κέρι με τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, το Ιράκ, την Ιορδανία και την Αίγυπτο στη Σαουδική Αραβία
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα συναντηθεί αύριο και την Πέμπτη στη Σαουδική Αραβία με τους υπουργούς Εξωτερικών των έξι μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, του Ιράκ, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου με θέμα την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε αιγύπτιος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Τζέντα, στο πλαίσιο της δέσμευσης των ΗΠΑ για τη συγκρότηση ευρέος συνασπισμού με τη συμμετοχή περισσότερων των 40 χωρών για την εξουδετέρωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που σπέρνει τον τρόμο στο Ιράκ και τη Συρία, διευκρίνισε ο αιγύπτιος αξιωματούχος.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά εμιράτα, Μπαχρέιν και Ομάν), της Αυγύπτου, της Ιορδανίας και του Ιράκ “θα συναντήσουν τον κ. Κέρι την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Τζέντα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Στη Βηρυτό, κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι και ο επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας Γκεμπράν Μπασίλ, θα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις της Τζέντα.
Συνεδρίαση κορυφής στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 24 Σεπτεμβρίου για την υιοθέτηση αναγκαστικού χαρακτήρα απόφασης
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα προεδρεύσει στις 24 Σεπτεμβρίου συνεδρίασης κορυφής στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένης στην απειλή που συνιστούν οι αλλοδαποί τζιχαντιστές που δρουν στη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσε αμερικανός αξιωματούχος.
Η συνεδρίαση αυτή θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, παράλληλα με την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα εκφωνήσει ομιλία την ίδια ημέρα.
Οι ΗΠΑ, που προεδρεύουν του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Σεπτέμβριο, προτίθενται να προωθήσουν με την ευκαιρία αυτή απόφαση αναγκαστικού χαρακτήρα η οποία “θα θέσει το νομικό πλαίσιο” για την αντιμετώπιση των αλλοδαπών τζιχαντιστών, διευκρίνισε ο αμερικανός αξιωματούχος.
Η απόφαση θα βασίζεται στο άρθρο 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη τήρησης του κειμένου της απόφασης.
“Πρόκειται για την επιβολή νέων υποχρεώσεων για τα κράτη ώστε να λάβουν μέτρα” για να εμποδίσουν τους πολίτες τους να ταξιδεύουν για να ενταχθούν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό κράτος ή το Μέτωπο Αλ Νόσρα, εξήγησε ο αξιωματούχος.
Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία και η Γαλλία, έχουν ήδη λάβει ή ανακοινώσει μέτρα στον τομέα αυτόν. Ο κύριος φόβος είναι η προοπτική επαναπατρισμού αυτών των εκπαιδευμένων και πεπειραμένων πλέον στον πόλεμο τζιχαντιστών και η οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων στις χώρες τους.
Η απόφαση έχει επίσης ως στόχο την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της Ιντερπόλ, καθώς και η ενθάρρυνση καθιέρωσης πρακτικών ασφαλείας στον τομέα των αερομεταφορών. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η αρχική ανταπόκριση των εταίρων των ΗΠΑ στην πρόταση αυτή ήταν θετική.
Διπλωμάτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει διανείμει ήδη ένα σχέδιο απόφασης στα 14 άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, 12.000 ξένοι έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ-Νόσρα, στην πλειοψηφία τους προερχόμενοι από τη Μέση Ανατολή (Σαουδική Αραβία, Ιορδανία) και το Μάγρεμπ (Τυνησία, Μαρόκο). Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται 700 Γάλλοι, περισσότεροι από 500 Βρετανοί, 400 Γερμανοί και 300 Βέλγοι.

Πηγή: http://www.anixneuseis.gr/?p=97474