Monday, October 19, 2015

Απάντηση RIMSE σε ρεπορτάζ "ΒΗΜΑΓΚΑΖΙΝΟ" με θέμα "Το Ισλάμ στην Ελλάδα"- 18 Οκτωβρίου 2015

Απάντηση σε ρεπορτάζ ΒΗΜΑΓΚΑΖΙΝΟ" με θέμα "Το Ισλάμ στην Ελλάδα"-  18 Οκτωβρίου 2015.


Σε ρεπορτάζ του περιοδικού "ΒΗΜΑΓΚΑΖΙΝΟ" με θέμα "Το Ισλάμ στην Ελλάδα" στο Κυριακάτικο τεύχος στις 18/10/2015, (Συντάκτης Μαρία Λούκα), αναφέρθηκε ότι:





"Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2011 σε πολύ μικρότερη κλίμακα το Παρατηρητήριο του Ριζοσπαστικού Ισλάμ στη Νότια Ευρώπη (RIMSE) που αυτοπροσδιορίζεται ως «προσπάθεια ενημέρωσης των φιλελεύθερων δημοκρατιών για την απειλή που αντιπροσωπεύει η ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία του ισλαμισμού» και στις σελίδες του διαβάζει κανείς μια προσπάθεια απόδοσης επιστημονικού κύρους σε κατά βάση ατεκμηρίωτες θεωρίες συνωμοσιολογικού χαρακτήρα".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Καταρχάς στο τομέα της ιστοσελίδας με παραπομπή  http://www.rimse.gr/p/about_16.html


αναφέρεται ρητώς (στα Αγγλικά) ότι "At the same time nonviolent Islamist movements such as the Muslim Brotherhood, Hizb-ut-Tahrir, Jamaat e- Islami and their affiliates are seeking to advance the same agenda by subverting Western liberal democracies. RIMSE engages in a two-fold effort of research and activism in order to educate and alert the public in the liberal democracies of Southeast Europe on the threat posed by the totalitarian political ideology of Islamism."


Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν αποτελεί συνωμοσιολογία ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι χαρακτηρισμένη τρομοκρατική οργάνωση και σε Μουσουλμανικά κράτη όπως η Σαουδική  Αραβία,Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ και Αίγυπτος ενώ διώκεται στην Ιορδανία, Αλγερία, Ιράκ, Συρία και Ιράν, πέρα των άλλων παγκοσμίως. 


Επιπλέον γίνεται σαφέστατα διαχωρισμός σε σχέση με το πολιτικό Ισλάμ και την προσπάθεια χρησιμοποίησης του θρησκευτικού συναισθήματος των Μουσουλμάνων για σκοπούς(γεω)πολιτικούς. Ο παρόν ιστοχώρος έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς άρθρα αναλύσεις και δηλώσεις διαφόρων ατόμων και ιδρυμάτων που σαφέστατα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν "συνωμοσιολόγοι".



Επιπλέον η χρησιμοποίηση της επωνυμίας του RIMSE-που δεν είναι Think Tank, αλλά ιστοσελίδα- μαζί με ονόματα στην ίδια παράγραφό όπως του παρανοικού δολοφόνου "Μπρέιβικ", της Αμερικανίδας ακραίας "Γκέλλερ", όπως και της "Χρυσής Αυγής", "Πεγκίντα", κτλ μας βάζει σε σκέψεις ότι πρόκειται για ένα κλασσικό τέχνασμα προπαγάνδας (Sic).



Το RIMSE είναι εξαιρετικά υπερήφανο γιατί σε μείζονα γεωπολιτικά παίγνια  της εποχής μας με κορυφαίο τον πόλεμο στη Συρία και τις ευρύτερες τάσεις που δημιουργήθηκαν από την "Αραβική Άνοιξη",προέβλεψε με ακρίβεια την εξέλιξη των γεγονότων, σχεδόν μήνα με το μήνα από το 2011 έως τις ημέρες μας. Όλη η σχετική αρθρογραφία είναι διαθέσιμη στον οποιοδήποτε διαβάσει το σάιτ. Αυτό κατέστη δυνατό λόγω της χρήσεως της Λογικής.



Γνωρίζουμε σαφέστατα ότι αυτό δημιούργησε ισχυρότατες αντιπάθειες σε κύκλους στη χώρα και εκτός, που προσδοκούσαν διαφορετικές εξελίξεις και παραλλήλως τροφοδοτούσαν αρκετά ΜΜΕ στην Ελλάδα με συγκεκριμένη ειδησεογραφία και άποψη για τις εξελίξεις.

"Λυπούμαστε" αλλά  το παιχνίδι τελείωσε. Η "Μουσουλμανική Αδελφότητα" είναι τελειωμένη υπόθεση στη Μέση Ανατολή και συντόμως και στη Τουρκία. Ενδεχομένως να παραμείνει σε ένα "χρυσό κλουβί" στο Κατάρ για ορισμένα ανώτατα στελέχη της.

Φιλικά


RIMSE